Kiireellinen hoito ja päivystys

Murupolku

Kiireellinen hoito ja päivystys

Kiireellinen hoito ja päivystys

Hätätilanne

Hätätilanne: Soita hätänumeroon 112 kiireellisissä hätätilanteissa, esimerkiksi silloin, kun kyse on äkillisestä sairauskohtauksesta tai hengenvaarasta. Jos sinun tai läheisesi suupieli roikkuu, puhe on epäselvää ja käsi muuttuu hervottomaksi, voi kyseessä olla välitöntä liuotushoitoa vaativa aivoverenkierron häiriö. Jos olet epävarma tilanteen vakavuudesta, on parempi soittaa ja kysyä. Hätäkeskuksessa osataan arvioida, millaista apua tarvitaan.

Sisälletyt portletit

Kiireellinen hoito ja kiireellinen hammashoito

Kiireellinen hoidontarve

Kun tarvitset kiireellisesti terveydenhuollon palveluja, ota yhteys omaan terveysasemaasi. Jos terveysasemasi on suljettu, ota yhteyttä Pirkanmaan terveysneuvontaan tai päivystysapuun 116 117. Hammashoidossa palvellaan kiireellisenä päivystyksellistä ensiapuhoitoa vaativat asiakkaat.

Sosiaalipäivystys ja lastensuojelun päivystys

Apua kriisiin

Sosiaalipäivystykseen voit olla yhteydessä läpi vuorokauden erilaisissa ongelmatilanteissa. Lastensuojelun päivystys on apuna, kun lapsi tai nuori tarvitsee välitöntä apua esimerkiksi väkivaltaan tai päihteisiin liittyvissä ongelmatilanteissa.

Päivystykset

Päivystykset

Päivystyksessä hoidetaan potilaat, joiden hoitoa ei pystytä turvallisesti siirtämään seuraavaan arkipäivään, joiden hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa tai joiden henki on uhattuna.

Muut päivystykselliset palvelut

Muut päivystykselliset palvelut