Readspeaker

Patologian amanuenssiharjoittelu Fimlabissa

Patologian amanuenssiharjoittelu Fimlabissa

Patologian amanuenssiharjoittelu Fimlabissa 

Paikat 

Patologian erikoisalalle voidaan ottaa samanaikaisesti kesällä 2 ja joululomalla 2 amanuenssia kerrallaan. Tampereen yliopiston kautta jaettavien amanuenssuurien pituus on 3-4 viikkoa.  

Kaksi vuotta opiskelleet tai muiden yliopistojen opiskelijat voivat hakea paikkoja suoraan Fimlabista.

Vastuuhenkilöt 

Ylilääkäri Mika Tirkkonen (Fimlab) ja professori Timo Paavonen (TaY) 

Yhteyshenkilöt 

Timo Paavonen (TaY) ja Jaana Piikkilä / Fimlab HR 

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: Fimlab etunimi.sukunimi@fimlab.fi (ä >> a), Tampereen yliopisto etunimi.sukunimi@tuni.fi 

Käytännön ohjaajat 

Harjoitteluyksiköissä työskentelevät erikoislääkärit ja erikoistuvat lääkärit. Jokaiselle amanuenssille on nimetty ensisijainen ohjaaja. 

Tavoitteet 

Jakson tavoitteena on oppia perusteet patologian diagnostiikasta ja sen tavoitteista ja tutustua patologian laboratorion erityyppisiin menetelmiin. Amanuenssi tutustuu myös moderniin Fimlabin patologien käytössä olevaan digitaaliseen näytteiden analyysiin (digipatologia). 

Amanuenssit ovat mukana lääkäreiden ja bioanalyytikoiden työssä sekä patologien välisissä konsultaatioissa ja sairaalan moniammatillisissa hoitokokouksissa. 

Itse tehtäviä toimenpiteitä (ohjaavan patologin valvonnassa) ovat mm. obduktion suorittaminen ja obduktiokertomuksen laatiminen. Oman halukkuutensa mukaan voi myös osallistua itsenäisesti myös diagnostisten näytteiden dissektioon ja digitaaliseen näytteiden analyysiin ja PAD-lausunnon tekemiseen. Näissä tehtävissä tukea antavat aina Fimlabin lääkärit. 

Fimlab tarjoaa myös mahdollisuuksia syventävien opintojen opinnäytetyön tekoon patologian menetelmiin ja diagnostiikkaan liittyen.