Readspeaker

Pride-viikkoa vietetään 10.–16.6. – olemme sitoutuneet edistämään henkilöstön tasa-arvoisuutta ja monimuotoisuutta

Manse Pride -tapahtumaviikkoa vietetään 10.–16.6., ja osallistumme yhteistyökumppanina Sorsapuistossa 15.6. klo 15–18 järjestettävään päätapahtumaan. Pirkanmaalla järjestetään kesän aikana Pride-tapahtumia myös muun muassa Hämeenkyrössä, Nokialla, Pirkkalassa ja Sastamalassa.

Uutinen
Pirhan käyttämä värikäs tunnus, jossa on pallon, pisaran ja sydämen muotoisia eri värisiä kuvioita.

Yli 20 000 työntekijän monimuotoinen työyhteisö

Me pirhalaiset edistämme omalla toiminnallamme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa työelämässä sekä kohtaamme ja kohtelemme toisiamme arvostavasti ja kunnioittavasti asemasta ja tehtävästä riippumatta.

Tähän olemme sitoutuneet arvojemme sekä vuosille 2024–2025 päivitetyn tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti. Suunnitelman yhdeksi tärkeäksi kehittämiskohteeksi on kirjattu henkilöstön monimuotoisuuden huomioiminen, arvostaminen ja kunnioittaminen.

Erilaisuuden arvostaminen luo turvallista työympäristöä

Monimuotoisuus tarkoittaa ihmisten keskinäistä erilaisuutta esimerkiksi erilaisen taustan, kulttuurin, perhetilanteen, seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen moninaisuuden, uskonnon, koulutuksen ja kokemuksen suhteen. Monimuotoisuuden huomioiminen työelämässä on tämän keskinäisen erilaisuuden arvostamista ja kunnioittamista turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä.

Jokaisen Pirhan työntekijän tulee kokea olevansa arvostettu ja tervetullut työyhteisöön ainutlaatuisena yksilönä ja omana itsenään.

Moninaisuuden huomiointi luo turvallisen työympäristön kaikille työntekijöille. Se lisää pito- ja vetovoimaa sekä työhyvinvointia. Monimuotoisuuden arvostaminen on olennaista tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta, tasa-arvotyöryhmän jäsen ja Tehyn luottamusmies Minna Malkamäki toteaa.

Koko organisaation yhteinen vastuu

Teemme Pirhassa töitä yhdenvertaisuuden eteen ja edistämme monimuotoisuutta monin eri tavoin, sillä näemme työntekijöiden erilaisuuden voimavarana.

Toteutamme tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti selvityksen yhdenvertaisuuden toteutumisesta kesäkuuhun 2025 mennessä ja hyödynnämme selvityksen tuloksia yhdenvertaisuuden kehittämisessä. Otamme vaiheittain käyttöön sukupuolineutraalit tehtävänimikkeet ja selvitämme anonyymin rekrytoinnin mahdollisuuksia Kuntarekry-järjestelmässä.

Työntekijöillä on mahdollisuus antaa palautetta ja tehdä kehitysehdotuksia monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

- Meidän kaikkien tehtävämme on huolehtia siitä, ettemme salli syrjintää henkilöön liittyvistä ominaisuuksista ja puutumme siihen, jos sitä havaitsemme, sanoo tasa-arvotyöryhmän jäsen ja SuPerin pääluottamusmies Aki Leppänen.

Koulutusta henkilöstölle ja esihenkilöille

Transfeminiinit ry sekä Sinuiksi ry järjestävät henkilöstöllemme koulutusta Pride-viikolla. Lisäksi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti kaikille työntekijöille tarjotaan koulutusta monimuotoisuudesta sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden velvoitteesta.

Esihenkilöille järjestetään koulutusta valmentavasta työotteesta ja johtamisesta. Esihenkilöt oman tehtävänsä ja roolinsa mukaisesti huolehtivat, että ymmärrämme ja hyväksymme toistemme erilaisuuden ja kohtelemme toisiamme yhdenvertaisesti.