Readspeaker

Päivystysavun toimintaa yhtenäistetään Pirkanmaalla

Pirkanmaan päivystysavun 116117 toiminta yhdistetään huhtikuussa yhteen yksikköön. Asukkaille muutos näkyy niin, että puhelun alussa ei enää tarvitse valita, miltä Pirkanmaan alueelta soittaa.

Uutinen

Tähän asti päivystysavun puheluihin on vastattu Pirkanmaan hyvinvointialueella sekä sairaala- että avopalveluissa. Huhtikuun 15. päivästä alkaen palvelun tuottaa kokonaisuudessaan Pirkanmaan hyvinvointialueen avopalvelulinjan vastaanottopalvelut. 

Pirkanmaan päivystysapu palvelee jatkossakin maksuttomasti ja ympäri vuorokauden. Kun terveysasemasi on kiinni, ota yhteyttä päivystysapuun 116117. Päivystysavussa ammattilainen arvioi terveysongelmasi kiireellisyyttä ja ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan tai antaa tarvittavat kotihoito-ohjeet. Hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112. 

–Muutoksen jälkeen päivystysapu pystyy aiempaa paremmin ohjaamaan asiakkaita kiirevastaanotoille ja useissa tapauksissa myös antamaan ajan valmiiksi hoitajalle tai lääkärille, jos potilas sellaisen hoidon tarpeen arvion perusteella tarvitsee, apulaisylilääkäri Tero Harjuntausta Pirkanmaan hyvinvointialueen vastaanottopalveluista kertoo.

Päivystysavun toiminnan yhdistäminen on osa viime vuonna toteutetun päivystysselvityksen ratkaisujen toimeenpanoa.