Readspeaker

Valikkonäyttö

Vauvantahtinen imetys

Vauvantahtinen imetys

Vauvantahtinen imetys - web-sisältö

Kun vauva on lähelläsi ympäri vuorokauden, huomaat nopeasti vauvan ensimmäiset viestit nälästä. Tarjoa vauvalle rintaa aina, kun hän sitä kaipaa. Näin vauva saa riittävästi ravintoa. Myös maidoneritys lähtee käyntiin mahdollisimman pikaisesti. Mitä enemmän vauva imee rintojasi, sitä enemmän rintasi tuottavat maitoa.

Vauva imee rintaa tiheästi muutaman ensimmäisen päivän. Samalla vauva viettää paljon aikaa lähekkäin kanssasi. Se vahvistaa hormonien toimintaa ja auttaa teitä kiintymään toisiinne.

Kuinka tunnistaa varhaisten nälän merkkejä?

Vastasyntynyt vauvasi osaa viestiä, milloin hän on valmis imemään. Tarkkaile hänen viestejään ja anna vauvalle rintaa. Silloin imetys onnistuu paremmin kuin jos jäät odottamaan vauvan itkua. Itku on jo merkki suuresta nälästä.

Vauvan varhaiset nälän merkit:

  • kielen lipominen
  • maiskuttelu
  • nyrkin imeminen
  • raajojen liikehdintä
  • pään käänteleminen
  • suulla hamuilu.

On tärkeää, että opit tunnistamaan vauvan varhaisia nälän merkkejä. Kun vauva näyttää näitä merkkejä, se tulkitaan usein väärin. Vauvalle saatetaan antaa tutti tai lisämaitoa, vaikka hän haluaa rintaa. Maitoa alkaa erittyä paremmin, kun otat vauvan rinnalle aina, kun hän siitä viestittää.

Pitääkö vauvaa imettää yöllä? Katso videolta Ulla Urbaanilegendan ajatuksia ja nykykäsityksiä asiasta:

Kuuluuko vauvan syödä yölläkin? (YouTube)

Ihokontakti - muualla verkossa - nosto