Readspeaker

Sisätautien harjoitteluohjelma amanuensseille Taysissa

Sisätautien harjoitteluohjelma amanuensseille Taysissa

Sisätautien harjoitteluohjelma amanuensseille Taysissa 

Paikat: Pirkanmaan hyvinvointialueella on sisätautien erikoisaloilla (sisätaudit, endokrinologia, hematologia, infektiosairaudet, nefrologia ja reumataudit) runsaasti harjoittelupaikkoja eri sairaaloissa. Tays Keskussairaalassa on tarjolla enintään seitsemän amanuenssipaikkaa kerrallaan kesällä ja joululomalla. Tays Hatanpäällä amanuenssipaikkoja on kesällä ja joululomalla kerrallaan kaksi. Tays Valkeakoskella paikkoja on sekä kesällä että joululomalla kerrallaan yksi. Tays Sastamalaan voidaan ottaa yksi amanuenssi alkukesällä ja yksi jouluna. 

Yhteyshenkilöt

Yksiköt

Tays Keskussairaala 

Tays Hatanpää

Tavoitteet 

Harjoittelija oppii 

  • työskentelemään sairaalaympäristössä sekä osallistumaan moniammatillisen työryhmän työskentelyyn 
  • potilastietojärjestelmän peruskäytön ja potilasasiakirjamerkintöjen kirjaamisen 

Lisäksi harjoittelija tutustuu sisätautipotilaiden tutkimiseen ja hoitoon.

Viikko-ohjelma 

Tays Keskussairaalassa ja Tays Hatanpäällä harjoittelu sisältää osastokiertoja, uusien potilaiden tutkimista sekä tutkimuspassitusten ja potilasasiakirjamerkintöjen laatimista. Harjoittelija pääsee osallistumaan osastolla tehtäviin toimenpiteisiin. Tays Keskussairaalassa amanuenssi osallistuu myös sisätautien päivystystoimintaan Acutassa. 

Tays Valkeakoskella amanuenssin päivittäinen työskentely sisätautiosastolla käsittää osastokierrot osastonlääkärin tai erikoistuvan kanssa, osastolle tulleiden potilaiden alkututkimuksia ja potilaskertomuskirjauksia. Amanuenssi pääsee seuraamaan mahdollisia toimenpiteitä, kuten askites- tai pleurapunktioita, sydämen bedside UÄ-tutkimuksia jne. Joka päivä klo 8.45–9.10 Tays Valkeakosken sisätautiklinikan lääkärit kokoontuvat, jolloin tarkennetaan työnjakoa ja informoidaan yleisiä asioita. Samalla on mahdollisuus konsultoida kollegoja. 

Tays Sastamalassa päivittäinen työskentely käsittää osastokiertojen lisäksi osastolle tulevien potilaiden tutkimista ja kotiuttamista osastonlääkärin ohjauksessa. Lisäksi amanuenssi pääsee seuraamaan mm. sydämen UÄ-tutkimuksia ja mahdollisia pientoimenpiteitä. 

Meetingit: 

  • Tiistaisin ja torstaisin klo 8.00–8.40 sisätautien aamumeeting  
  • Perjantaisin klo 8.00–8.30 Tays Valkeakosken oma röntgenmeeting 

Tarkista aikataulu aina osastoltasi:  

Kello Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai
8.00 Aamumeeting, lomakaudella tauolla Aamumeeting, lomakaudella tauolla RTG-meeting, joka toinen vko
9.00 Osastokierto Osastokierto Osastokierto Osastokierto Osastokierto
10.00
11.00
12.00 Ruokatauko Ruokatauko Ruokatauko Ruokatauko Ruokatauko
13.00 Osastotyö:potilaiden tutkiminen, potilaskertomusmer-kinnät, toimenpiteet Osastotyö:potilaiden tutkiminen, potilaskertomusmer-kinnät, toimenpiteet Osastotyö:potilaiden tutkiminen, potilaskertomusmer-kinnät, toimenpiteet Osastotyö:potilaiden tutkiminen, potilaskertomusmer-kinnät, toimenpiteet Osastotyö:potilaiden tutkiminen, potilaskertomusmer-kinnät, toimenpiteet
14.00
15.00

Työaika on Lääkärisopimuksen mukainen 38,25 h viikossa. Poissaoloista on ilmoitettava lähiohjaajalle.