Neuvonta ja ohjaus

Murupolku

Neuvonta ja ohjaus

Neuvonta ja ohjaus

Neuvonnan paikka? Katso, mistä saat tietoa ja kuinka lähteä liikkeelle, kun tarvitset ensivaiheen opastusta.

Terveysneuvonta

Sairaanhoitaja antaa sinulle puhelimessa ja chatissa hoito-ohjeita, arvioi hoidon tarpeesi ja tarvittaessa ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan. Ole ensisijaisesti yhteydessä omaan sote-asemaasi sen aukioloaikoina. Kun oma sote-asemasi on kiinni ja tarvitset ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta, soita Pirkanmaan terveysneuvontaan numeroon 03 384 5000 tai aloita asiointi chat-palvelussa.

Tiesitkö, että voit hoitaa terveyttäsi verkon kautta? Omaolo-palvelusta löydät terveydentilaa kartoittavat oirearviot (esim. hengitystietulehdus, korvakipu, seksitautiepäily, virtsatietulehdus). Käytettävissäsi 24/7. Omaolo

Sosiaalipalvelujen neuvonta- ja palvelupisteet

Huolettaako jokin omassa tai läheisesi elämänhallinnassa? Onko sinulla vaikea vaihe, jossa kaipaisit ohjausta ongelmien ratkaisemiseksi? Painavatko taloudelliset huolet, etkä tiedä miten voisit ratkoa niitä? Sosiaalipalvelujen työntekijät auttavat sinua monenlaisissa elämäntilanteissa. Älä arastele, sillä olemme sinua varten.

Lapsiperheiden matalan kynnyksen palvelut

Jätä yhteydenottopyyntö!
Jos mieltäsi painaa jokin omaan elämääsi tai läheisesi tuen tarpeeseen liittyvä kysymys, ota yhteyttä lapsiperheiden sosiaalityön palveluohjaajiin. Tavoitat heidät yhteydenottolomakkeella:

Lapsiperhepalvelujen työntekijä soittaa sinulle 1 - 3 arkipäivän kuluessa.

Lapsiperheiden palveluohjaus on matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa. Ohjaus auttaa parhaiten silloin, kun otat yhteyttä mahdollisemman varhaisessa vaiheessa. Palveluohjaajat neuvovat ja ovat tukenasi arjen kysymyksissä, lähisuhde- ja perheväkivaltatilanteissa sekä lapsen kehityksen ja hyvinvoinnin tukemisessa.

Ikääntyneiden neuvonta ja palveluohjaus

Kotitori on palvelu- ja neuvontapiste, mistä ikääntyvät voivat saada ohjausta kotona asumisen tueksi. Kotitori auttaa sinua löytämään omaan elämäntilanteeseesi sopivat palvelut, joilla tuetaan arjessa ja kotona selviytymistäsi. Kotitori palvelee myös omaisia, läheisiä ja tukihenkilöitä. Soita, tule käymään tai asioi verkossa. 

Ohjausta ja neuvontaa saat myös lähitoreilta. Lähitorit ovat kaikille avoimia yhteisiä olohuoneita, joissa voit viettää aikaa, tavata tuttuja ja saada apua arjen eri pulmiin: Lähitoritoiminta

Vammaispalvelujen ohjaus ja neuvonta

Kotitori auttaa, kun tarvitset tietoa palveluista, joita voit saada vammasi tai sairautesi takia. Tuemme sinua niin, että selviydyt mahdollisimman itsenäisesti kotona ja kodin ulkopuolella. Voit tarvita esimerkiksi tukea asumiseen, avustusta asuntosi muutostöihin, henkilökohtaista apua tai kuljetuspalvelua. Soita, tule käymään tai asioi verkossa.

Ohjausta ja neuvontaa saat myös lähitoreilta. Lähitorit ovat kaikille avoimia yhteisiä olohuoneita, joissa voit viettää aikaa, tavata tuttuja ja saada apua arjen eri pulmiin: Lähitoritoiminta

Onko sinulla huoli aikuisesta tai lapsesta?

Huoli-ilmoitus aikuisesta

Huoli joko aikuisen tai iäkkään henkilön hyvinvoinnista voi herätä, jos ihminen ei itse kykene hankkimaan apua tai ymmärrä avun tarvettaan. Kuka vain voi tehdä huoli-ilmoituksen. Huoli-ilmoitus on tarkoitettu kiireettömiin tilanteisiin.

Huoli-ilmoitus

Lastensuojeluilmoitus – ilmoita huolesi lapsesta tai nuoresta

Voit tehdä lastensuojeluilmoituksen, kun sinulla herää huoli oman lapsesi tai lähiympäristössä kasvavan lapsen hyvinvoinnista. Ilmoituksen voi tehdä vanhemmat, sukulaiset tai naapurit. Kun lasta koskeva lastensuojeluilmoitus tulee sosiaalityön tietoon, on sosiaalityöntekijän velvollisuus tutkia, tarvitseeko lapsi tai perhe lastensuojelun tukea.

Voit tehdä lastensuojeluilmoituksen sähköisellä lomakkeella. Lomakkeet ovat asuinkuntakohtaisia.

Lastensuojeluilmoitus