Readspeaker

Tervetuloa Pirhan nepsy-sivuille!


Mitä sinun olisi hyvä tietää, kun kuulet sanan nepsy?

Mitä sinun olisi hyvä tietää, kun kuulet sanan nepsy?

Mitä nepsy-sana tarkoittaa? Miten nepsy-vaikeudet ilmenevät? Onko kaikki käyttäytymisen haasteet nepsyä? Milloin puhutaan diagnoosista? Milloin tulisi aloittaa tuki?

Miten ymmärtää nepsy-piirteisen lapsen käyttäytymistä? -videonosto

Miten ymmärtää nepsy-piirteisen lapsen käyttäytymistä?

Miten onnistuisin toimimaan lapsen kanssa sujuvammin? Videolla herätellään ajatuksia lapsen ja nuoren käytökseen mahdollisesti vaikuttavista neuropsykiatrisista taustatekijöistä. Videon kesto 4:35.

Nepsy-kuvat - nosto

Vihreä ilmoitustaulu, jossa nepsy-aiheisia julisteita.

Nepsy-kuvat

Miten saisin ohjattua lastani paremmin? Sanat eivät tunnu tehoavan. Voit käyttää nepsy-kuvia selkeyttämään ja helpottamaan arkea niin kotioloissa kuin lapsen ja nuoren muissa toimintaympäristöissä. Erityisesti nepsy-piirteinen lapsi ja nuori hyötyvät kuvista.

Käytännön vinkkejä nepsy-arkeen - nosto

Aikajana-tyyppinen kuva, jolla helpotetaan lapsen lähtöä kouluun.

Käytännön vinkkejä nepsy-arkeen

Miten helpottaa nepsy-perheen arkea? Tänne olemme keränneet käytännön vinkkejä, esimerkiksi kuinka saada lapsi tai nuori tekemään läksyjä ja mitä olisi hyvä huomioida ruokailussa.

Neuropsykiatriset syy- ja taustatekijät - nosto

Neuropsykiatriset syy- ja taustatekijät

Onko sinun vaikea ymmärtää miksi lapsesi käyttäytyy niin kuin käyttäytyy? Käyttäytymisen taustalta voi löytyä neuropsykiatrisia vaikeuksia. Näitä vaikeuksia selittävät syy- ja taustatekijät, kuten esimerkiksi vuorovaikutus, mielen malli, toiminnanohjaus ja aistisäätely.

Sinua voisi kiinnostaa

Nepsy - julisteiden nosto

Nepsyjulisteet tulostettavaksi

Nepsypiirteet - julisteen on tarkoitus kiinnittää huomio mahdollisiin käytöksen taustalla oleviin tekijöihin - voisiko juliste olla työpaikkasi ilmoitustaululla tai kotisi seinällä?

Mitä voin tehdä? - juliste antaa vinkkiä miten voin tukea nepsypiirteistä lasta ja mistä voin hakea apua? Juliste on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä Nepsypiirteet -julisteen kanssa.

Kehitysidealaatikko

Kerro meille ideasi!

Olemme kehittäneet sivut yhteistyössä ammattilaisten ja vanhempien kanssa. Voit laittaa kehitysideasi tai toiveesi oheisen palautelomakkeen kautta.