Readspeaker

Syyskuun alusta lähtien hoitotarvikkeet jaetaan PostNordin kautta – erilliset hoitotarvikkeiden jakelupisteet sulkeutuvat

Koko Pirkanmaan hyvinvointialueella otetaan käyttöön yhteinen hoitotarvikepalvelu, joka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia hoitotarvikepalvelun asiakkaita. 

Uutinen

Syyskuun alusta alkaen asiakkaille maksuttomia hoitotarvikkeita ei enää jaella sosiaali- ja terveysasemilla, vaan ne toimitetaan asiakkaille PostNordin kautta. Myös Tampereen hoitotarvikepalvelun palvelupisteen toiminta Kuninkaankadulla päättyy.

PostNordin noutopisteitä on runsaasti eri puolella Pirkanmaata, muun muassa kauppojen ja kioskien yhteydessä ja niistä voi hakea tilatut tarvikkeet myös iltaisin ja viikonloppuisin. Esimerkiksi Tampereella PostNordin noutopisteitä ja automaatteja on yli kaksikymmentä. Ulkotiloissa sijaitseviin lähiboxeihin hoitotarvikkeita ei toimiteta.

Hoitotarvikkeet voidaan toimittaa suoraan kotiin, jos asiakkaalle on myönnetty siihen oikeus toiminta- ja liikkumiskyvyn rajoitteiden vuoksi. Isot vaippapaketit kuljetetaan kotiin jatkossakin.

Yhteinen puhelinpalvelu 17 kunnalle Pirkanmaalle 

Hoitotarvikkeet tilataan sähköisellä lomakkeella, joka on otettu käyttöön jo aiemmin tänä vuonna. Tarvikkeet on hyvä tilata 2-3 viikkoa etukäteen.

Syyskuun alussa otetaan käyttöön seuraavissa Pirkanmaan kunnissa yhteinen hoitotarvikkeiden puhelinpalvelu: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.  Samalla näiden kuntien hoitotarvikepalvelun kuntakohtaiset numerot poistuvat. Puhelinpalvelusta voi kysyä neuvoa maksutta jaettavista hoitotarvikkeista tai tehdä tilauksen, jos ei pysty käyttämään sähköistä lomaketta.

Puhelinpalvelu on auki syyskuun alusta lähtien maanantaista torstaihin kello 8–12: 

  • Jos asut jossakin näistä kunnista: Akaa, Lempäälä, Orivesi, Punkalaidun, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski tai Ylöjärvi voit soittaa numeroon 03 384 5203.
  • Jos asut joissakin näistä kunnista: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Nokia, Pirkkala, Pälkäne tai Vesilahti voit soittaa numeroon 03 384 5501.

Puhelinpalvelu toimii takaisinsoittoperiaatteella: jätä numeroon soittopyyntö, me soitamme takaisin vuorokauden sisällä. 

Juupajoella, Kihniössä, Mänttä-Vilppulassa, Parkanossa, Ruovedellä ja Virroilla nykyiset hoitotarvikepalvelun puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Hoitotarvikepalvelun ohjeet, tilauslomake ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta pirha.fi/hoitotarvikepalvelu.

Katso video hoitotarvikkeiden tilaamisesta ja noutamisesta PostNordin noutopisteestä:

***

Tiedotetta päivitetty: 30.8.2023: Uusi puhelinpalvelu koskee vain 17 Pirkanmaan kuntaa. Juupajoella, Kihniössä, Mänttä-Vilppulassa, Parkanossa ja Ruovedellä nykyiset hoitotarvikepalvelun puhelinnumerot säilyvät ennallaan. 1.9.2023: Lisätty, että myös Virroilla säilyy nykyinen hoitotarvikepalvelun puhelinnumero. 12.9.2023: Lisätty, että tarvikkeet on hyvä tilata 2-3 viikkoa etukäteen.