Readspeaker

Vastaanottotoiminnan konsultaatio- ja tutkimuspalveluseteli käyttöön Pirkanmaan hyvinvointialueella  

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi 15.1.2024 palvelusetelin käytön vastaanottotoiminnan konsultaatio- ja tutkimuspalveluihin 1.2.2024 alkaen. Avopalvelujen perusterveydenhuollossa voi harkitusti käyttää palveluseteliä diagnostiikkaa tukevissa tutkimuksissa sekä erikoissairaanhoidon konsultaatioissa täydentämään hyvinvointialueen omaa palvelutuotantoa.

Uutinen

Aiemmin palveluseteleitä on käytetty avopalvelujen konsultaatio- ja tutkimuspalveluissa vain kehyskuntien alueella. 

Palvelusetelin sääntökirjaan on tehty tarkennuksia muun muassa palvelusetelin arvoon, palveluiden sallittuun hinnoitteluun ja laskutukseen, palvelupalautteen toimittamiseen sekä ilmoittautumis- ja hakeutumisprosessiin. Lisäksi sääntökirjan yleisessä osiossa on tehty muutoksia muun muassa tietosuojaliitettä ja asiakastietolakia koskeviin kohtiin sekä tarkennuksia tietojärjestelmiin ja laskutukseen liittyviin teksteihin. Jatkossa palveluntuottajan tulee kuulua Vastuu Groupin Luotettava kumppani -palveluun, jolloin tilaajavastuulain edellyttämät tarkistukset automatisoituvat sekä rekisteröityä palvelutietovarantoon (PTV). 

Palveluntuottajien ilmoittautuminen 22.1.–2.2.2024 

Ilmoittautuminen konsultaatio- ja tutkimuspalvelusetelin palvelusetelituottajaksi on avoinna 22.1.–2.2.2024. Lähetä ilmoittautumisesi sähköpostitse osoitteeseen tutkimuskonsultaatio.palveluseteli@pirha.fi. Ilmoita samalla kiinteät hinnat niille palvelusetelin sääntökirjan hintaliitteessä mainituille palvelusisällöille, joita haluat tuottaa. Jokaisen sellaisen palvelusetelin kohdalla, jossa ilmoitetaan 2–3 hintaa, halvin hinta muodostuu kokonaishinnasta.  Niiden pohjalta hyvinvointialueella lasketaan palvelusetelin palvelusisältöjen arvot. Hinnat ovat sitovia ja voimassa kaksi vuotta. Uusia tuottajia ei hyväksytä hinnastojen voimassaoloaikana (2 vuotta).  

Ilmoittautumisen jälkeen sinun tulee hakeutua palvelusetelituottajaksi Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmässä (PSOP - parastapalvelua.fi) ja pitäytyä ilmoittamissasi hinnoissa. 

Vastaanottotoiminnan konsultaatio- ja tutkimuspalvelusetelin sääntökirjan ja tarkemmat ohjeet palveluntuottajaksi ilmoittautumiseen löydät hyvinvointialueen verkkosivuilta: Palvelusetelit palveluntuottajille 

Ilmoittautumiseen liittyvät palveluntuottajien kysymykset pyydetään lähettämään 24.1.2024 kello 15 mennessä sähköpostitse osoitteeseen tutkimuskonsultaatio.palveluseteli@pirha.fi. Palveluntuottajien kysymyksiin vastataan kootusti perjantaihin 26.1.2024 kello 15 mennessä.