Readspeaker

Tays tukisäätiön toiminta laajenee koko hyvinvointialueelle

Uutinen

Tampereen yliopistollisen sairaalan tukisäätiö (Tays tukisäätiö) on vuodesta 2016 toiminut pirkanmaalaisten potilaiden ja asukkaiden hyvinvoinnin hyväksi tukemalla Taysin toimintaa. Nyt patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt sääntömuutoksen, joka mahdollistaa toiminnan laajentamisen koko Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

– Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että kaikki Pirkanmaan hyvinvointialueelle kohdistetut rahalahjoitukset ohjataan alueen toimintoihin Tays tukisäätiön kautta, sanoo asiamies Heikki Oksa.

Säätiö tukee lahjoitusvaroilla tieteellistä tutkimusta, työntekijöiden osaamista ja jaksamista, uusien hoitomuotojen ja -välineiden kehittämistä sekä potilaiden, asiakkaiden ja heidän läheistensä viihtyvyyttä. Tukisäätiö ylläpitää myös mittavaa taidekokoelmaa, jonka teoksia on tähän asti ollut nähtävillä Taysin sairaaloissa.

Lahjoittaja voi olla kuka tahansa – yritys, yksityinen tai testamenttilahjoittaja. Oksa kertoo, että lahjoituksia tulee tyypillisesti paljon muun muassa psykiatrialle, syövänhoitoon, lasten ja nuorten sairaalalle sekä yleisesti tieteelliseen tutkimukseen.

Hyvinvointialueen varsinaista lakisääteistä toimintaa, kuten henkilöstön palkkaamista tai palvelujen järjestämistä tukisäätiö ei voi rahoittaa. Se kuuluu hyvinvointialueen tehtäviin.

– Rahoitamme hyvinvointialueen palveluja tukevia asioita, kuten kehittämistä, tutkimusta, koulutusta, viihtyisyyttä ja hyvinvointia. Lahjoittaja voi itse määritellä, millaista toimintaa hän haluaa tukea. Erittäin arvokkaita ovat myös avoimet lahjoitukset, jolloin apu menee sinne, missä juuri sillä hetkellä tarve on akuutein.

Tukisäätiön uusi strategia ja toiminnan laajenemisen huomioiva ilmeuudistus tehdään kevään aikana. Lahjoituskeräyksen osalta muutos otetaan käyttöön heti.

Mihin lahjoitusvarat voidaan käyttää?

Avoin lahjoitus

Tays tukisäätiö ohjaa lahjoituksen eri toimintoihin ajankohtaisen tarpeen mukaan.

Uusia hoitoja ja välineitä

Yksilölliset hoitomenetelmät ja uudet laitteet parantavat hoitotuloksia. Lahjoituksin voimme edistää innovaatioita ja nopeuttaa uusimman teknologian käyttöönottoa.

Tukea tutkimukselle

Tieteellinen tutkimustyö mahdollistaa laadukkaan ja vaikuttavan hoidon ja palvelut. Tieteellisellä tutkimuksella varmistetaan, että hoidot, palvelut ja lääkkeet kehittyvät jatkuvasti. Edistämme ja tuemme myös henkilöstön ammattiosaamista ja alan opetusta.

Virkistys, viihtyisät tilat ja taide

Ympäristöllä on suuri merkitys niin henkilökunnan kuin asiakkaiden hyvinvointiin – työssäjaksamiseen ja toipumiseen. Lahjoitusvaroilla on hankittu erilaisia mielialaa kohottavia asioita kaakaokoneista taiteeseen. Tays tukisäätiön ylläpitämä mittava taidekokoelma tuo viihtyisyyttä tiloihimme ja taiteen kaikkien nähtäville. Lisäksi ohjaamme rahoitusta työntekijöiden osaamiseen ja jaksamiseen.

Yhteystiedot:

Heikki Oksa, asiamies, Tays tukisäätiö
p. 050 571 1205, heikki.oksa@pirha.fi

Lue lisää Tays tukisäätiöstä: taystuki.fi
Sivuja uudistetaan parhaillaan muutoksen mukaisiksi, mutta lahjoituksia otetaan koko ajan vastaan.