Readspeaker

Sosiaali- ja kriisipäivystyspäivät järjestetään vuosien tauon jälkeen Tampereella

Sosiaali- ja kriisipäivystyspäivät kokoaa yhteen kiireellistä sosiaalityötä ja akuuttia kriisityötä tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään Tampere-talossa 6.–7. helmikuuta.

Uutinen

Sosiaali- ja kriisipäivystyspäivät -tapahtuma kerää Tampereelle yli 200 kiireellisen sosiaalityön ja akuutin kriisityön ammattilaista ympäri Suomen. Tapahtuma järjestetään usean vuoden tauon jälkeen 6.–7. helmikuuta Tampere-talossa. Edellisen kerran tapahtuma pidettiin Kuopiossa syksyllä 2019.

Ensimmäisen päivän teemoina ovat sosiaali- ja kriisipäivystystyön ajankohtaiset asiat ja tulevaisuuden näkymät. Toisen päivän aiheet painottuvat työn laadun kehittämiseen ja työtä tukeviin toimintarakenteisiin. Ajankohtaisen tiedon ja ansioituneiden luennoitsijoiden lisäksi tapahtuma tarjoaa osallistujille mahdollisuuden verkostoitua ja tutustua muihin kiireellistä sosiaalityötä ja akuuttia kriisityötä tekeviin ammattilaisiin.

Valtakunnallisesti sosiaali- ja kriisipäivystysten tehtävämäärät ovat kasvaneet painottuen erityisesti kiireellisiin lapsiin ja ikäihmisiin liittyviin tehtäviin sekä akuuttiin kriisityöhön. Viime vuosien aikana moniin sosiaali- ja kriisipäivystyksiin on keskitetty akuutti kriisityö, minkä vuoksi kriisityöntekijöiden osuus henkilöstöstä on kasvanut.

Sosiaali- ja kriisipäivystyspäivät toteutetaan tänä vuonna Sisä-Suomen yhteistyöalueen sosiaali- ja kriisipäivystysten yhteistyönä. Sisä-Suomen yhteistyöalueeseen kuuluvat Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueet.