Readspeaker

Ruoveden vuodeosaston toiminta lakkaa 24. toukokuuta – kotisairaalatoiminta käynnistyy kesäkuussa

Ruoveden vuodeosaston toiminta päättyy perjantaina 24.5.2024. Ruoveteläisiä potilaita hoidetaan jatkossa ensisijaisesti Virtain vuodeosastolla sekä tarvittaessa muilla Pirkanmaan vuodeosastoilla. Ruovedellä on myös käynnistymässä kotisairaalatoiminta kesäkuun 3. päivästä alkaen.

Uutinen

Ruoveden vuodeosaston sulkemisen taustalla on Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluverkon uudistaminen ja osasto täytyy sulkea ennakoitua aiemmin, koska osastolle ei ole saatu enää riittävästi työntekijöitä.

Kotisairaala toimii kesäkuun 3. päivästä alkaen viikon jokaisena päivänä aamu -ja iltavuoroissa. Käynnistyvän kotisairaalan toimipiste sijaitsee Virroilla, mutta palvelua tuotetaan sieltä myös Ruovedelle. Kotisairaala tarjoaa sairaalatasoista hoitoa, joka tuodaan potilaan kotiin tai muuhun siihen rinnastettavaan paikkaan, esimerkiksi palveluasumiseen. Tavoitteena on korvata osastojakso tai lyhentää sitä. Potilaat tulevat kotisairaalaan hoitoon lääkärin lähettämänä.

Ruoveden ja Virtain alueella tarjottavia sosiaali- ja terveyspalveluja tuottaa Keiturin Sote Oy. 

Päivitetty 22.5.: Korjattu uutiseen tieto käynnistyvän kotisairaalan aukioloajoista sekä lisätty tieto toimipisteen sijainnista.