Readspeaker

Pirkanmaan Kotitorin nimi muuttuu palveluneuvonnaksi kesäkuun alussa

Pirkanmaan Kotitorin nimi vaihtuu palveluneuvonnaksi 3.6.2024. Palveluneuvonta on tarkoitettu pirkanmaalaisille, ja sieltä saa yleistä neuvontaa ja opastusta hyvinvointialueen palvelujen käyttöön.

Uutinen

Pirkanmaan Kotitorin nimi vaihtuu palveluneuvonnaksi 3.6.2024. Palveluneuvonta on tarkoitettu pirkanmaalaisille, ja sieltä saa yleistä neuvontaa ja opastusta hyvinvointialueen palvelujen käyttöön. Palveluneuvonta voi esimerkiksi antaa tietoa ennalta ehkäisevistä, hyvinvointia ja elämänlaatua sekä kotona asumista tukevista palveluista, toiminnasta ja etuuksista Pirkanmaan alueella.

Yhteydenottokanavat ja yhteystiedot säilyvät pääosin samoina.

Palvelun puhelinnumero, sijainti ja aukioloajat pysyvät ennallaan. Palveluneuvonnan uusi sähköpostiosoite on palveluneuvonta@pirha.fi. Pirkanmaan Kotitorin erillisistä verkkosivuista luovutaan ja tiedot yhdistetään Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuihin osoitteeseen pirha.fi/palveluneuvonta. Palveluneuvonnasta saa edelleen tietoa myös hyvinvointialueen toimintaa täydentävistä kolmannen sektorin ja yksityisten yritysten palveluista sekä hyvinvointiteknologioista kuten eri puolilla Pirkanmaata sijaitsevilta lähitoreillakin.

Palveluneuvonta on tarkoitettu kaikille pirkanmaalaisille

Palveluneuvontaan voivat olla yhteydessä kaikki pirkanmaalaiset, jotka etsivät tietoa hyvinvointialueen palveluista ja niihin hakeutumisesta. Neuvontaa ja ohjausta tarjotaan esimerkiksi lasten, nuorten, perheiden ja työikäisten palveluista. Palveluneuvonnassa opastetaan myös ikääntyneitä ja vammaisia sekä päihde- ja mielenterveysasiakkaita ja heidän läheisiään. Palveluneuvonnassa ei voi kuitenkaan hoitaa terveysasioita tai esimerkiksi ajanvarauksia terveyspalveluihin. Terveyteen liittyvissä asioissa pitää olla yhteydessä digiklinikalle tai omalle sosiaali- ja terveysasemalle.

- Palveluneuvonta on oikea paikka, jos ei tiedä, mitä omaan tai läheisen tilanteeseen liittyviä palveluja hyvinvointialueella on ja miten niihin voi päästä, ennaltaehkäisevien palvelujen vastuualuejohtaja Milja Koljonen sanoo. - Yhteyttä voi ottaa soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla tai chatissä. Verkkosivujen lomakkeella saa lähetettyä yhteydenottopyynnön. Jos haluaa asioida kasvokkain, neuvontaa saa myös palvelupisteessämme Tampereella ja lähitoreilla eri puolilla Pirkanmaata.

Palvelu toteutetaan yhteistyössä Luona Hoiva Oy:n kanssa, joka on toiminut myös Kotitorin palveluntuottajana.

Palveluneuvonnan yhteystiedot 3.6. alkaen
Puhelin 040 733 3949 arkisin 8-16.30
Sähköposti palveluneuvonta@pirha.fi
Verkkosivut pirha.fi/palveluneuvonta
Käyntiosoite Frenckellinaukio 2 B, 33101 Tampere, avoinna
arkisin 9-16