Readspeaker

Pirkanmaan hyvinvointialueen laajat kiirevastaanotot palvelevat läpi pääsiäisen

Sosiaali- ja terveysasemien vastaanottopalvelut ja muut Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelut sulkeutuvat kiirastorstaina 28.3.2024 perjantain aukioloaikojen mukaisesti. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat voivat pääsiäisen aikaan hakeutua laajoille kiirevastaanotoille niiden aukioloaikoina tai Tays Päivystys Acutaan Tampereelle tai Tays Valkeakosken päivystykseen.

Uutinen
Kuvassa on pääsiäismunia ja pajunkissoja.

Jos harkitsee kiirevastaanotolle tai päivystykseen lähtemistä, pitää ensin soittaa joko kiirevastaanoton numeroon tai ympäri vuorokauden palvelevaan Pirkanmaan päivystysapuun, p. 116117.  Puhelimessa hoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja tarvittaessa varaa viitteellisen ajan kiirevastaanotolle. Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112.

Laajat kiirevastaanotot sijaitsevat Nokian sosiaali- ja terveysasemalla, Sastamalan sosiaali- ja terveysasemalla, Ylöjärven sosiaali- ja terveysasemalla sekä Tampereella Hatanpään sosiaali- ja terveysasemalla. Laajat kiirevastaanotot ovat avoinna läpi pääsiäisen pyhien 29.3.-1.4.2024 kello 10–18.

Kiirevastaanotoissa tapahtuu muutoksia maalis-huhtikuun vaihteessa Parkanossa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. Maanantaista 1.4.2024 alkaen Mänttä-Vilppulassa Mäntän sosiaali- ja terveysaseman Sarapihan kiirevastaanotto on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–18 ja Parkanon sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–16. Mäntän ja Parkanon kiirevastaanotot palvelevat nykyisillä aukioloajoillaan 31.3. asti ja ovat 1.4. suljettuina.

Virtain sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotosta tulee 1.4.2024 laaja kiirevastaanotto, joka on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–20 sekä lauantaina, sunnuntaina ja arkipyhinä kello 10–18. Kiirevastaanotto on avoinna ma 1.4. kello 10–18.

Neuvoja ja hoito-ohjeita voit kysyä myös Pirkanmaan terveysneuvonnasta numerosta 03 384 5000, joka on avoinna vuoden jokaisena päivänä kello 7–22.

Kiireellistä hammashoitoa tarvitsevat voivat pääsiäisen pyhinä soittaa hammaslääkäripäivystykseen numeroon 03 384 5335. Hammaslääkäripäivystys on avoinna pyhisin kello 8–21 ja se sijaitsee Tays Acutan yhteydessä Tampereella.

Sosiaali- ja kriisipäivystys numerossa 0500 625 990 auttaa sosiaalihuollon arviota tai kiireellistä kriisiapua vaativissa tilanteissa. Sosiaali- ja kriisipäivystys on avoinna kaikkina vuorokauden aikoina.

Tarkemmat tiedot pääsiäisen aukioloajoista ja palvelupaikoista löytyvät osoitteesta pirha.fi/poikkeusaukioloajat.