Readspeaker

Kesä vaikuttaa Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluihin

Kesäkuukausien aikana osa palveluista ja palvelupaikoista on kiinni tai toimii lyhennetyin aukioloajoin.

Uutinen

Pirkanmaan hyvinvointialueella suurin osa suluista ajoittuu kesäkuun lopulta heinäkuun lopulle. Tärkeimmistä kiinni olevista palveluista ja palvelupaikoista on tehty kooste Kesäajan palvelut -sivulle. Poikkeavista aukioloajoista ja palvelupaikoista kerrotaan myös palveluiden sivuilla. Tietoja päivitetään.

Suurin osa sosiaali- ja terveysasemien vastaanotoista, Tays Päivystys Acuta ja Tays Valkeakosken päivystys sekä pelastuslaitoksen palvelut toimivat normaalisti kesän ajan.

Jos oman paikkakunnan sosiaali- ja terveysasema ei ole avoinna, voit soittaa Pirkanmaan terveysneuvontaan numeroon 03 384 5000. Terveysneuvonta on avoinna joka päivä kello 7–22. Pirha.fi-sivujen chatin kautta voi myös olla yhteydessä terveysneuvontaan arkisin kello 8–18. Muut chatit palvelevat kesän ajan normaalisti.

Ympäri vuorokauden voit käyttää Omaolo-palvelua, jossa voit tehdä oirearvion sähköisellä lomakkeella. Vastauksien perusteella Omaolo kertoo, tarvitsetko terveydenhuollon ammattilaisen apua vai voitko seurata tilannetta kotona. Omaolo tarjoaa myös itsehoito-ohjeita. Lisäys 14.12.2023: Omaolo-palvelu ei ole enää käytössä Pirkanmaan hyvinvointialueella, eivätkä pirkanmaalaiset enää voi ottaa sen kautta yhteyttä ammattilaisiin.

Jos tilanteesi vaatii kiireellistä hoitoa eikä paikkakuntasi sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto ole avoinna, voit soittaa Pirkanmaan päivystysapuun numeroon 116 117. Päivystysapu on avoinna ympäri vuorokauden.