Readspeaker

Kangasalan nuoret keräsivät oman kaupungin nuorison mielenterveystyön hyväksi yli 2600 euron lahjoituksen

Kangasalan Pitkäjärven yläkoulun oppilaat halusivat lahjoittaa taksvärkkipäivän tienestit lähelle: Kangasalan nuorisopsykiatrialle, joka tekee merkittävää työtä oman kotikaupungin nuorten hyväksi. Suuri kiitos lahjoituksesta!

Uutinen

Kangasalan Pitkäjärven koulun oppilaskunta päätti tänä vuonna ohjata taksvärkkipäivän keräysrahat Kangasalan nuorisopsykiatriselle työlle. Kangasalan nuorisopsykiatrinen työryhmä toimii Pirkanmaan hyvinvointialueella osana lasten, nuorten ja perheiden mielenterveys- ja päihdepalveluja. Työryhmän ammattilaiset palvelevat Kangasalan lisäksi Kuhmoisten ja Pälkäneen nuoria.

Lahjoituksen teki 200 oppilasta ja lahjoituspotti kasvoi lopulta yli 2600 euron suuruiseksi. Työryhmä on lahjoituksesta äärettömän kiitollinen. Heille lahjoitus on myös paras mahdollinen palaute tehdystä työstä, joka on tullut nähdyksi.

– Todella hienoa, että oppilaat ovat halunneet lahjoittaa palkkionsa oman paikkakunnan lasten ja nuorten mielenterveyden hyväksi. Pelkkä ajatus, että nuoret olivat valinneet kohteeksi psykiatrian, lämmitti työryhmän sydäntä todella. Tämä kertoo myös siitä, että nuoret arvostavat mielenterveys- ja päihdepalveluja sekä pitävät niitä tärkeinä, sanoo palvelupäällikkö Anna Trygg.

Nuorisopsykiatrinen työryhmä on suunnitellut käyttävänsä lahjoituksen asiakastilojen viihtyisyyden parantamiseksi. Rahalla tuodaan odotustilaan tekemistä ja pieniä sisustuselementtejä sekä hankitaan työn tueksi tarpeellista välineistöä ja kahvikone, jotta nuorille ja vanhemmille voidaan tarjota kahvia vastaanotolla.

Taksvärkkikeräyksen idea on, että suomalaiset nuoret tekevät töitä yhden päivän ajan ja lahjoittavat oman rahapalkkionsa hyväntekeväisyyteen. 

Kaikki Pirkanmaan hyvinvointialueen yksiköihin ohjatut lahjoitukset kulkevat Tays tukisäätiön kautta. Sieltä raha ohjataan lahjoittajan haluamaan tarkoitukseen ja kohteeseen.