Readspeaker

Kaksi pirhalaista väittelee tänään: aiheina psykiatria ja tekoälyn hyödyntäminen selkäpotilaiden hoidossa

Kaisa Luodon tutkimuksen erityisenä teemana oli masennuksen hoito silloin, kun potilaalla on lisäksi runsasta alkoholin käyttöä. Linda Nieminen puolestaan kehitti tekoälyyn pohjautuvan menetelmän tunnistamaan selkäkivun pitkittymiseen liitettyjä taustatekijöitä.

Uutinen

Pirkanmaan hyvinvointialueelta tarkastetaan tänään kaksi väitöskirjaa. Kaisa Luoto on psykiatri ja hän työskentelee  vastaanottotoiminnan toimialueella mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastuualuejohtajana. Linda Nieminen on fysiatriaan erikoistuva lääkäri ja toimii avokuntoutuksen vastuualueella fysiatrian konsulttina perusterveydenhuollolle sekä lääkinnällisen kuntoutuksen työryhmälle.

Lääketieteen lisensiaatti Linda Nieminen:

Linda Nieminen kehitti väitöstutkimuksessaan tekoälyyn pohjautuvan menetelmän tunnistamaan selkäkivun pitkittymiseen liitettyjä taustatekijöitä. Tämän lisäksi tutkimuksessa suunniteltiin selkäkipupotilaan hoitopolkuja perusterveydenhuollossa ja työterveyshuollossa huomioimaan yksilöllisemmät kuntoutuksen tarpeet. Kehitettyjen menetelmien tavoitteena on selkäkivun pitkittymisen vähentäminen. 

Väitöstilaisuus 9.6.2023 Tampereen yliopiston keskustakampuksella päärakennuksen auditorio A1:ssä klo 12–16 sekä myös verkossa.

Lue koko väitöstiedote Tampereen yliopiston sivuilta: Tekoäly auttaa tunnistamaan yksilölliset kuntoutusta ohjaavat tekijät selkäkipupotilailla

Lääketieteen lisensiaatti Kaisa Luoto:

Kun potilaalla todetaan sekä psykiatrinen että päihteiden käyttöön liittyvä häiriö, puhutaan kaksoisdiagnoosista tai kaksoishäiriöstä. Kaksoishäiriöt ovat tavallisia ja niiden hoitoon liittyy monitahoisia haasteita. Kaisa Luoto tarkasteli väitöskirjassaan kaksoishäiriöiden hoitoa psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa. Tutkimuksen erityisenä teemana on masennuksen hoito silloin, kun potilaalla on lisäksi runsasta alkoholin käyttöä.

Väitöstilaisuus Kaupin kampuksella, Arvo Ylpön katu 34, Arvo-rakennuksen auditoriossa F114 sekä myös verkossa.

Lue koko väitöstiedote Tampereen yliopiston sivuilta: Psykiatrisia häiriöitä ja päihdeongelmia on tärkeää hoitaa samanaikaisesti

Onnittelut väittelijöille!