Murupolku

Readspeaker

Cool Kids lapsille ja nuorille

Apua ahdistukseen!

Cool Kids lapsille ja nuorille

Ahdistus on yksi yleisimmistä lasten ja nuorten mielenterveyden haasteista. Siihen on saatavilla tehokasta apua ammattilaisen pitämästä Cool Kids-hoidosta. Hoito-ohjelma on tarkoitettu 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille ja se sisältää noin kymmenen käyntikertaa. Hoito voidaan toteuttaa ryhmässä tai yksilökohtaisesti (nuorille suunnattu hoitomuoto). Erityisesti lasten vanhemmat ovat tiiviisti mukana hoidossa.

Tapaamisilla harjoitellaan ahdistuksen hallinnan taitoja, jotta lapsi tai nuori saa keinoja käsitellä ja kohdata pelkojaan. Cool Kids -hoito -ohjelman oleellisimmat elementit ovat ahdistavien ajatusten käsitteleminen ja ahdistavien tilanteiden kohtaaminen asteittain.

Cool Kids lapsille ja nuorille - video

Cool Kids lapsille ja nuorille - hoito

Kuvituskuvassa piirroshahmoja ja puhekuplia.
Lähde: Mielenterveystalo Pro

Miten Cool Kids- hoitoon hakeudutaan?

Cool Kids- hoitoa on saatavilla tällä hetkellä perheneuvoloissa, nuorisovastaanotoilla sekä erikoissairaanhoidon psykiatrian poliklinikoilla. Mikäli lapsella tai nuorella on ahdistusoireita, tilannetta on hyvä lähteä selvittelemään oppilas- tai opiskeluhuollon kautta. Tarvittaessa tehdään lähete eteenpäin, esimerkiksi perheneuvolaan, Cool Kids-hoidon arvioon.

Lisätietoja Cool Kids- hoidosta:

Mielenterveystalo: Lasten ja nuorten ahdistuksen hoito-ohjelma, Cool Kids