Readspeaker

Lahjasoluhoitoihin haluavalle

Lahjasoluhoitoihin haluavalle

Lahjasoluhoitoihin haluavalle

Toive lapsesta on ihmiselämän suuria kulmakiviä. Joskus toiveesta huolimatta raskautta ei vain kuulu. Tällöin on aika kääntyä hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan puoleen.

Suurin osa hoidoista pystytään toteuttamaan ilman lahjasoluja. Onnistumisprosenttimme on maamme parhaimmistoa. Joskus selvittelyissä syy lapsettomuuteen löytyy omista sukusoluista. Tällöin poliklinikkamme voi tarjota teille myös lahjasukusoluhoitoja. Poliklinikallamme hoidetaan nykyään myös naispareja ja itsellisiä naisia.

Kuka voi hakeutua Taysiin hoitoon?

Tampereen yliopistollisen sairaalan hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalla hoidetaan alle 40-vuotiaita naisia tai pariskuntia, joilla on vaikeuksia raskaaksi tulemisessa ilman lääketieteellistä apua. Pariskunnilla saa olla korkeintaan yksi yhteinen lapsi ja itsellisellä naisella yksi lapsi. Lisäksi hoitoon pääsyn edellytyksenä on BMI 19-35.

Lahjasoluhoitoihin eteneminen edellyttää, että saaja ei tupakoi tai käytä muita tupakkatuotteita, sillä niiden on tutkimuksissa todettu heikentävän hoidon onnistumisen todennäköisyyttä. Käytön lopettamisesta tulee olla kulunut vähintään kolme kuukautta, joten käyttö on hyvä lopettaa jo ennen ensikäyntiaikaa.

Nämä ehdot ovat yhteiset kaikille julkisen puolen lapsettomuushoitoja tarjoaville poliklinikoille.

Kuinka hakeudun Taysin asiakkaaksi?

Poliklinikalle hoitoon pääsemiseksi tarvitset lähetteen. Lähetteen voi kirjoittaa kuka tahansa sinua hoitava lääkäri, esimerkiksi terveyskeskuksen omalääkärisi, työterveyslääkärisi tai gynekologisi.

Lähetteen voi saada keskimäärin vuoden kestäneen tuloksettoman raskauden yrittämisen jälkeen. Yli 35-vuotiaat voivat hakea lähetteen jo 6 kuukautta raskautta yritettyään.  Lähetteen voi iästä riippumatta saada jo aiemminkin, mikäli on jo etukäteen tiedossa syy, joka estää spontaanin raskauden mahdollisuuden, kuten omien sukusolujen puuttuminen.

Paljonko hoidot maksavat Taysissa?

Kaikki käynnit poliklinikalla maksavat erikoissairaanhoidon poliklinikkamaksun (46 €) verran. Lisäksi maksettavaa tulee mahdollisesti hoitoihin käytetyistä lääkkeistä. Suurin osa lääkkeistä kerryttää Kelan vuotuista maksukattoa.

Ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää poliklinikallemme hoitoon hakeutumisesta ja olet kiinnostunut nimenomaan lahjasoluilla tehtävästä hoidosta. Puhelinpalvelumme toimii numerossa 03 3116 3470 arkisin klo 8-15.

Olet lämpimästi tervetullut asiakkaaksemme!