Readspeaker

Äitiys- ja lastenneuvolat

Äitiys- ja lastenneuvolat

Äitiys- ja lastenneuvolat

Äitiysneuvolat palvelevat perhettäsi raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana. Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä ja tuetaan syntyvän lapsen, raskaana olevan ja hänen perheensä hyvinvointia. Osa äitiysneuvoloista tarjoaa myös perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnan palveluja.

Lastenneuvolassa käyvät alle kouluikäiset lapset ja heidän perheensä. Lastenneuvolassa seurataan ja tuetaan alle kouluikäisen lapsen kasvua, kehitystä ja terveyttä sekä koko perheen hyvinvointia.

Isä vauva sylissään.

Äitiys- ja lastenneuvolat toimivat ajanvarauksella. Niiden palvelut ovat maksuttomia. Äitiysneuvolassa peruuttamattomasta ajanvarauksesta peritään asiakasmaksu.

Äitiysneuvolat - nosto

Äitiysneuvolat

Ota yhteyttä äitiysneuvolaan, kun olet tehnyt positiivisen raskaustestin tai kun haluat varata itsellesi ajan raskausajan käynneille.

Lastenneuvolat

Ota yhteyttä lastenneuvolaan, kun haluat varata lapsellesi ajan terveystarkastukseen.

Äitiys- ja lastenneuvolat - seksuaaliterveys - nosto

Seksuaaliterveys

Haluatko keskustella raskauden ehkäisyn eri vaihtoehdoista? Oletko tilanteessa, jossa pohdit raskauden keskeyttämistä? Kuinka toimia, jos olet ollut suojaamattomassa yhdynnässä tai epäilet saaneesi seksitautitartunnan?

Neuvolapsykologit nosto

Neuvolapsykologit

Neuvolapsykologin puoleen voit kääntyä muun muassa silloin, kun raskauteen tai synnytykseen liittyvät asiat huolestuttavat, uuteen elämäntilanteeseen tai vanhemmuuteen sopeutuminen tuntuu vaikealta tai kun lapsesi kehitystason arviointi ja seuranta edellyttävät psykologisia tutkimuksia. 

Apua ja tukea vanhemmuuteen ja lapsen kehitykseen nosto

Tarvitsetko apua vanhemmuuteen tai lapsen kehitykseen?

Tarjolla apua ja tukea vanhempana olemiseen sekä lapsen kehitykseen liittyvissä asioissa.

Äitiys- ja lastenneuvolat - neuvolachat - nosto

Neuvolachat

Neuvolachat auttaa sinua ja perhettäsi odotus- ja vauva-ajan sekä lapsiperhearjen kysymyksissä. Chatissa voi kysyä esimerkiksi raskausaikaan liittyvistä asioista tai vauvan imetyksestä ja unesta. Keskustella voi myös leikki-ikäisen arjen asioista tai saada tukea.

Chatissa voi keskustella neuvolan terveydenhoitajan kanssa arkisin klo 10–12. Chat-palveluun pääset sivun oikean alalaidan vaaleanpunaisesta puhekuplasta, josta Pirbotti ohjaa sinua eteenpäin.