Murupolku

Readspeaker

Kynnyksettömät mielenterveys- ja päihdepalvelut

Kynnyksettömät mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oletko masentunut, stressaantunut, uneton? Käytkö läpi elämänkriisiä avioeron, läheisen kuoleman tai muun syyn vuoksi? Oletko huolissasi perheen tai parisuhteen ongelmista?

Matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelut

Kynnyksettömiin (eli matalan kynnyksen) palveluihin voit ottaa itse yhteyttä ilman lähetettä. Sinulla ei tarvitse olla diagnoosia. Oma kokemuksesi avun tarpeesta riittää.

Ota rohkeasti yhteyttä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Saat tukea, terveysneuvontaa ja hoidon tarpeen arviointia: terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilainen auttaa eteenpäin. Ongelmasi pyritään ratkaisemaan kanssasi kokonaisvaltaisesti.

Palvelut ovat maksuttomia.

Lähitorit ja Kotitori

Kotitori ja lähitorit tarjoavat matalan kynnyksen neuvontaa ja ohjausta päihteisiin ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Lähitorit toimivat myös kohtaamispaikkana ja siellä voit osallistua ryhmätoimintaan ja erilaisiin tapahtumiin.

Lähitorit

Pirkanmaan Kotitori

Päiväperho

Perhetukikeskus Päiväperho on erikoistunut päihteiden tuomiin ongelmiin. Päiväperho tarjoaa monipuolista tukea, hoitoa ja kuntoutusta syntyville ja syntyneille lapsille perheineen. Työskentelyllä tuetaan vanhempien ja lasten hyvinvointia sekä lasten kasvua ja kehitystä. Voit ottaa yhteyttä Päiväperhoon joko puhelimitse tai tulemalla käymään. Ajanvarausta ei tarvita.

Päiväperho

Päivätoimintakeskukset

Päiväkeskukset ovat kynnyksettömiä paikkoja päihdekuntoutujille sekä päihdeongelmaisille. Sinun on mahdollista saada terveysneuvontaa ja sosiaalipalveluihin ohjausta päiväkeskuksessa. Voit asioida myös nimettömänä.

Päihteiden käyttäjien päivätoimintakeskus Pähee

Päihtyneiden päivätoimintakeskus Huoltsu

Toijalan päivätoimintakeskus

Viialan päivätoimintakeskus

Huumeiden käyttäjille suunnatut palvelut

Huumehoidon avopalvelut - A-klinikka (Jeesi) ja Breikin avohuumehoito - tarjoavat moniammatillista apua, tukea ja hoitoa huumeiden käyttäjille sekä heidän läheisilleen. Palvelut koostuvat huumeiden käyttäjien avohoidosta, suonensisäisten huumeiden käyttäjien terveysneuvonnasta ja asiakkaiden yhteisöllisestä toiminnasta. Tukea saavat myös päihteidenkäyttäjien läheiset.

Avohuumehoito Breikki (HDL)

Huumehoidon avopalvelut, Jeesi (A-klinikka)

2.0 Hiusviivaerotin


Kynnyksettömät mielenterveys- ja päihdepalvelut - kolmas sektori - nosto

Katso myös

Mielenterveystalo
Verkkopalvelu, jossa tarjotaan mielenterveyteen liittyvää tietoa, ohjausta ja omahoito-ohjelmia

Kriisikeskus Osviitta
Osviitasta saat keskustelutukea erilaisissa elämän kriisitilanteissa. Palvelu on nopeaa ja maksutonta, etkä tarvitse diagnoosia tai lähetettä.

Lähellä.fi
Valtakunnallisesti ja alueellisesti toimiva helppokäyttöinen verkkopalvelu, josta löytää merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Palvelu kokoaa järjestöjen ja yhteisöjen tuen, toiminnan ja tapahtumat yhteen osoitteeseen.

Peluuri
Peluuri tukee, neuvoo ja ohjaa silloin, kun pelaaminen on ongelmallista. Saat mm. puhelinpalvelua, chat-palvelua, omahoito-ohjelmia ja vertaistukiryhmiä. Palvelut ovat maksuttomia.

Nollalinja
Ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa nimettömästi mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinja auttaa kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan sekä väkivaltaa kokeneiden läheisiä. Nollalinjan puhelinnumero on 080 005 005.

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa Finfami ry
Työskentelee mielenterveyskuntoutujien omaisten ja läheisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Tarjolla on tietoa, tukea ja neuvontaa kaikille omaisille ja läheisille, joiden perheessä tai lähipiirissä joku oireilee tai sairastaa psyykkisesti. 

EHYT ry
Tarjoaa puhelimitse neuvontaa ja keskustelutukea omaan tai läheisen päihteidenkäyttöön liittyvissä kysymyksissä ja huolissa. Päihdetyön ammattilaiset päivystävät ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Puhelut ovat maksuttomia, luottamuksellisia ja voit soittaa nimettömänä.

Kynnyksettömät mielenterveys- ja päihdepalvelut - terveysneuvonta - nosto

Tiesithän, että Pirkanmaan terveysneuvonnasta voit kysyä ohjausta myös mielenterveys- ja päihdeongelmiin liittyvissä asioissa, puhelin 03 384 5000, joka päivä klo 7 - 22.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut - päivystysapu nosto

Päivystysapu 116 117

Päivystysavussa terveydenhuollon ammattilaiset kertovat, vaatiiko tilanteesi käynnin päivystyksessä. Päivystysapu palvelee 24/7 numerossa 116 117.

Huoli-ilmoitus - nosto

Huoli-ilmoitus

Jos koet huolta omasta tai toisen aikuisen tilanteesta tai pärjäämisestä, voit ottaa meihin yhteyttä verkkolomakkeella.