Readspeaker

Liikkumisen tuen ohjaus ja palvelut yhteisessä tiimissä Pirkanmaan hyvinvointialueella

Pirkanmaan hyvinvointialueelle on perustettu liikkumisen tuen tiimi. Tiimi aloitti toimintansa ikäihmisten ja vammaisten yhteisissä ennaltaehkäisevissä palveluissa 1.11.2023.

Uutinen

Liikkumisen tuen tiimi ohjaa asiakkaita ensisijaisiin liikkumisen tuen palveluihin muun muassa esteettömän julkisen joukkoliikenteen sekä palvelu- ja asiointiliikenteen käyttämiseen. Tiimi käsittelee sekä sosiaalihuoltolain että vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalveluhakemukset. Tiimi palvelee niin asiakkaita, hyvinvointialueen työntekijöitä kuin yhteistyökumppaneitakin.

Jos sinulla on sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu tai vammaispalveluista ainoana palveluna kuljetuspalvelu, voit olla yhteydessä liikkumisen tuen tiimiin. Tiimi auttaa sinua, jos esimerkiksi palvelutarpeesi muuttuu tai sinulla herää kysymyksiä. Muilta osin tiimin aloitus ei vaadi toimenpiteitä nykyisiltä kuljetuspalveluasiakkailta.

Ota ensin yhteyttä Kotitoriin tai lähitoreille

Kotitori ja lähitorit tarjoavat neuvontaa ja ohjausta pirkanmaalaisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea liikkumiseen kodin ulkopuolella ja joilla ei vielä ole palveluita käytössään. Voit arvioida kuljetuspalvelun tarvetta yhdessä Kotitorin tai lähitorin työntekijän kanssa. Työntekijä auttaa sinua tarvittaessa myös hakemuksen tekemisessä.

Liikkumisen tuen tiimi käsittelee hakemukset

Vastedes liikkumisen tuen tiimi käsittelee kuljetuspalveluhakemukset. Tiimi tekee arvion asiakkaan palvelutarpeesta hakemuksen, terveystietojen ja mahdollisen kotikäynnin perusteella.

Poikkeuksena ovat ne vammaispalvelujen asiakkaat, jotka tarvitsevat useita vammaispalveluja. Heidän liikkumisen tuen palvelunsa hoidetaan osana palvelukokonaisuutta, kuten aikaisemminkin. Liikkumisen tuen tiimi vastaa vammaisten henkilöiden kuljetuspalveluhakemuksista silloin, jos asiakas ei tarvitse muita vammaispalvelulain mukaisia palveluita.

Liikkumisen tuen tiimin yhteystiedot

liikkumisentuki@pirha.fi

Palvelupuhelin 040 504 4246 ma, ke–pe klo 9–11 ja ti klo 14–16