Murupolku

Readspeaker

Valikkonäyttö

Arkeen Voimaa

Arkeen Voimaa

Arkeen Voimaa - esittelyteksti

Arkeen Voimaa -toiminta on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli (Chronic Disease Self-Management Program, CDSMP). Sen tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa heidän arkipärjäämistään ja elämänlaatuaan.

Missä?

Arkeen Voimaa -toimintaa järjestetään ympäri maailman. Suomessa ryhmiin voi osallistua useissa kunnissa myös Pirkanmaan hyvinvointialueella. Ryhmät kokoontuvat helposti saavutettavissa tiloissa.

Näet ryhmien yhdyshenkilöt sivun lopusta. Voit tiedustella aloittavien ryhmien aikatauluja suoraan yhdyshenkilöltä. Arkeen Voimaa -toiminnan asiakkaan kirjoja on myös saatavilla yhdyshenkilöiltä.

Ryhmien tietoja päivitetään tälle sivulle, kun aikataulut varmentuvat.

Kenelle?

Arkeen Voimaa -toiminta on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat lisätä omaa hyvinvointiaan ja arjessa jaksamistaan. Ryhmä soveltuu heille, joiden arki tuntuu jonkin ongelman vuoksi uuvuttavalta. Ryhmä antaa myös valmiuksia kohdata myöhemmin mahdollisesti eteen tulevia haasteita.

Ryhmiin voivat osallistua muun muassa yksinäiset, työttömät, pitkäaikaissairaat, syrjäytymisvaarassa olevat, tukea kaipaavat vanhemmat sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujat. Ryhmään ovat tervetulleita myös omaishoitajat ja erilaisissa vapaaehtoistehtävissä toimivat. Ryhmä voi toimia myös työhyvinvoinnin tukena.

Miten?

Kuuden ryhmätapaamisen aikana harjoitellaan itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niiden kanssa pärjäämistä. Ryhmää ohjaavat koulutetut ohjaajat.

Arkeen Voimaa -ryhmät toimivat elämän haasteita kohdattaessa tukena akuutin vaiheen jälkeen. Ryhmät eivät korvaa muita esimerkiksi ammattilaisen ohjaamia ryhmiä tai vertaistukiryhmiä, mutta Arkeen Voimaa -ryhmä voi innostaa osallistumaan jatkossa myös muunlaiseen ryhmätoimintaan.

Miksi?

Arkeen Voimaa -toiminta tutkitusti parantaa ryhmäläisen elämänlaatua ja arjessa jaksamista sekä vähentää terveyspalvelujen käyttöä. Ryhmän tuki kannustaa tekemään myönteisiä muutoksia pienin askelin.

Ryhmässä kaikki ovat tasavertaisia. Ryhmästä voi myös saada uusia ystäviä.

2.0 Hiusviivaerotin


Arkeen voimaa -toiminnan kunnat ja yhteyshenkilöt - haitari

Arkeen voimaa -toiminnan kunnat ja yhteyshenkilöt

Anna Niskanen
puhelin050 383 3196
anna.niskanen@pirha.fi

Ryhmä aloittaa Lempäälässä 2024

Lempäälässä aloittaa Arkeen Voimaa -ryhmä 17.1.2024. Lempäälä ja Vesilahti tekevät yhteistyötä, ja ryhmään voi osallistua molemmilta alueilta.

Tarja Kaijalainen
puhelin 044 486 1173
tarja.kaijalainen@pirha.fi

Päivi Karvinen
puhelin 040 138 2435 (lähetä tekstiviesti)
paivi.karvinen@pirha.fi

Pauliina Leino
puhelin 040 703 3465
pauliina.leino@pirha.fi

Ryhmät kokoontuvat syksyllä 2023 seuraavasti:

  • Tammelakeskus - 30.8. alkaen keskiviikkoisin klo 13.30–16
  • Peurankallio - 25.10. alkaen keskiviikkoisin klo 13.30-16

Elina Virtanen
puhelin 050 389 5203
elina.virtanen@pirha.fi
 

Ryhmä aloittaa Lempäälässä 2024 

Lempäälä ja Vesilahti tekevät yhteistyötä Arkeen Voimaa -toiminnassa, ja yhteinen ryhmä aloittaa Lempäälässä 17.1.2024.

Tiina Raittinen
puhelin 050 437 1142
tiina.raittinen@pirha.fi

Syksyn 2023 toiminta

Ryhmä kokoontuu kaupungintalolla perjantaisin 22.9.–27.10. kello 12. (Huomaa muuttunut aloitusajankohta!)

Arkeen Voimaa - verkossa + somessa - nosto