Mitä Viva-projektin jälkeen?

Viva-projektin nyt päättyessä IPC-toiminta jatkuu hyvinvointialueiden omana toimintana. Pirkanmaan alueella jatkaa Hoppu-hanke. Etelä-Pohjanmaalla on varmistunut, että työtä jatkaa Vivasta tuttu Anu Ahola. Kanta-Hämeessä jatkosuunnitelmien tekeminen on parhaillaan käynnissä.

Uutinen

IPC:n opiskelu jatkossa

Tavoitteena on jatkossakin järjestää IPC-koulutuksia alueellisten tarpeiden mukaan. Teoriaopiskelu toteutuu Mielenterveystalon verkkokoulutusalustalla. Lisäksi IPC-ohjaajakoulutukseen kuuluvat työpajat, menetelmäohjausryhmät sekä buusterikoulutus toteutetaan hyvinvointialueilla. Viva-projektin aikana on saatu hyvää palautetta vapaaehtoisista buusterikoulutuksista valmistuneilta IPC-ohjaajilta.  Tavoitteena on jatkaa buusterikoulutusten järjestämistä vuosittain.

IPC-menetelmän käytön tuki jatkossa

IPC-koulutuksiin liittyvät menetelmäohjaukset toteutetaan jatkossa alueellisten menetelmäohjaajien voimin. Tavoitteena on järjestää IPC-osaajille menetelmätukea myös vuoden 2024 aikana. Toiminnan sisältö tarkentuu vuoden 2024 alkupuolella.  Alueellisten vertaistukiryhmien muodostaminen on suositeltavaa.  Näitä voisivat olla esimerkiksi alueelliset IPC-aamukahvit tai oman organisaation sisäiset vertaistuelliset keskustelut IPC-ohjauksista.

IPC-menetelmän vakiintuminen on vielä kesken. Menetelmä on vasta vähitellen siirtymässä osaksi ammattilaisten työtä. Buusteri-koulutusten ja alueellisen menetelmätuen avulla vahvistetaan ammattilaisten osaamista ja menetelmän pysyvyyttä. Koulutettujen Teams-alusta tulee säilymään ainakin alkuvaiheessa ennallaan, tiedotamme sen avulla ajankohtaisista asioista. IPC-materiaalipankki säilyy Teams-kanavalla koulutettavien käytettävissä. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on koulutetuille perustettu oma Teams-alusta, jonne kaikki Etelä-Pohjanmaan koulutetut tullaan liittämään.

Tuoreimmat ajankohtaiset