Henkilöstön suositteluhalukkuus parani Pirkanmaan hyvinvointialueen Fiilismittari-kyselyssä

Pirkanmaan hyvinvointialue mittaa työntekijäkokemusta ja henkilöstön suositteluhalukkuutta Fiilismittari-kyselyllä neljä kertaa vuodessa. Vuoden toisessa kyselyssä Fiilismittarin suositteluarvoksi muodostui -5, kun se aiemmassa kyselyssä oli -10. Turvallisuuden kokemus on edelleen korkealla, ja yksiköiden koetaan olevan turvallisia myös asiakkaille ja potilaille.

Uutinen

Fiilismittari-kyselyssä Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstöltä kysytään, kuinka todennäköisesti työntekijä suosittelisi omaa yksikköään työpaikkana asteikolla 0–10.

Kyselyyn vastasi yhteensä 5781 työntekijää, ja vastausprosentiksi muodostui 26,2. Kyselyn tulokset käydään henkilöstön kanssa läpi yksikkötasolla.

Suositteluarvo parani aiempaan kyselyyn nähden

Vuoden toisessa Fiilismittari-kyselyssä suositteluarvoksi muodostui -5. Vuoden ensimmäisessä Fiilismittari-kyselyssä arvo oli -10.

Suositteluarvo (Employee Net Promoter Score, eNPS) lasketaan vähentämällä kriittisten vastaajien prosenttiosuus suosittelijoiden osuudesta. Arvo vaihtelee lukujen -100 ja +100 välillä.

Työyhteisöt koetaan turvallisiksi ja monissa yksiköissä viihdytään

Kyselyssä kysyttiin myös tarkentavia työntekijäkokemukseen ja turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Koko organisaation tasoisesti henkilöstö antoi korkean arvosanan muun muassa turvallisuuden kokemukselle, työssä viihtymiselle ja mahdollisuudelle hyödyntää omaa osaamista työssä.

Yksiköt koetaan turvallisiksi myös asiakkaille ja potilaille

Lisäksi Fiilismittarin toisessa toteutuksessa mitattiin turvallisuusindeksiä (Net Safety Score, NSS). Työntekijöitä pyydettiin arvioimaan asteikolla 1–5 väite: “Minulla olisi turvallinen olo, jos olisin yksikössäni asiakkaana tai potilaana”.

Henkilöstön turvallisuusindeksi eli NSS-arvo oli 64,57. NSS-arvo lasketaan vähentämällä kriittisten vastaajien prosenttiosuus suosittelijoiden osuudesta. Arvo vaihtelee lukujen -100 ja +100 välillä.

Työntekijäkokemusta mitataan kokonaisuutena

Fiilismittarin lisäksi työntekijäkokemusta ja suositteluhalukkuutta mitataan Pirkanmaan hyvinvointialueella myös muilla keinoilla. Laajempi henkilöstötutkimus toteutetaan koko henkilöstölle aina syksyisin siten, että vuorovuosina hyödynnetään Työterveyslaitoksen työhyvinvointitutkimusta ja Kevan työhyvinvointikyselyä.

Syksyllä 2023 toteutettiin Työterveyslaitoksen työhyvinvointitutkimus. Tutkimustulosten pohjalta määritellään toimenpiteet, joiden eteneminen raportoidaan toisessa osavuosikatsauksessa.

Seuraava henkilöstötutkimus toteutetaan tulevana syksynä. 

Tuoreimmat ajankohtaiset