Murupolku

Readspeaker

Tunnista ja kartoita riippuvuutesi - otsikko

Tunnista ja kartoita riippuvuutesi

Tunnista ja kartoita riippuvuutesi - web sisältö

Erilaiset testit on tarkoitettu tilanteen kartoittamiseen ja keskustelun tueksi mahdollisen hoitoon hakeutumisen yhteydessä. Linkin takaa löytyy testejä alkoholin, huumeiden, nikotiinituotteiden, rahapelien ja netin käytön sekä seksiriippuvuuden tarkasteluun. Sivustolla on myös erilaisia laskureita oman toiminnan tarkasteluun. 

Testit ja laskurit (Päihdelinkki)

Paljonko juot alkoholia? Selkokielinen AUDIT-testi ja opas (PDF)

Haluaisitko tarkastella tarkemmin omaa alkoholin käyttöä, tupakointia, pelaamista tai jotakin muuta riippuvuutta?

Oma-apu-sivustolta  (Päihdelinkki) löydät monenlaisia tehtäväkirjoja, verkkokursseja ja päiväkirjoja, joiden avulla voit pohtia ja työstää omaa elämäntilannettasi päihteiden ja riippuvuuksien näkökulmasta.

Huumeiden käytön omahoito-ohjelma  (Mielenterveystalo) on tarkoitettu sinulle, jota oma huumeiden käyttö mietityttää tai haluat vähentää sitä. Tämä omahoito-ohjelma sopii itsenäisesti käytettäväksi tilanteisiin, joissa ongelmat eivät ole vielä kehittyneet vakavalle tasolle.

Huumeidenkäytön riskit -testin  (Päihdelinkki) avulla voidaan tunnistaa huumeiden tai lääkkeiden ongelmakäyttö ja arvioida sen vaikeusastetta. Testin palaute ohjaa hakemaan apua ja tukea lopettamiseen.

Kannabiksen käytön riskit -testillä (Päihdelinkki) saat asiatietoa kannabiksesta ja sen haitoista sekä ohjausta kannabiksen käytön lopettamiseen.

Huumeidenkäyttötestin  (Päihdelinkki) avulla voidaan tunnistaa huumeiden tai lääkkeiden ongelmakäyttö ja arvioida sen vaikeusastetta.

Tietoa vanhemmille ja läheisille (Päihdelinkki), kun lapsi käyttää huumeita.

peruna miettii - web sisältö

Perunapiirroshahmo miettii.

Kynnyksettömät palvelut -nosto

Kynnyksettömiin (eli matalan kynnyksen) palveluihin voit ottaa itse yhteyttä ilman lähetettä.