Murupolku

Readspeaker

Kulttuuritoimintaan ohjaaminen - otsikko

Kulttuuritoimintaan ohjaaminen

Kulttuuritoimintaan ohjaaminen, tavallinen web-sisältö

Tänne tullaan kokoamaan tietoa kulttuuritoimintaan ohjaamisesta. Sivu täydentyy.

Pirkanmaan hyvinvointialueella käytössä olevat kulttuurihyvinvoinnin toimintamallit:

Kaikukortti

Käytössä Tampereella.

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, joilla on asiakkuus korttia jakavassa sosiaalipalvelussa tai muun korttia jakavan tahon piirissä. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi museoon, teatteriin, festivaaleille tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen ja maksuton.

Kaikukorttitoimintamalli on käytössä Tampereella, joten tällä hetkellä sitä voidaan jakaa vain tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville tamperelaisille. Lisätietoa Tampereen Kaikukorttitoiminnasta löytyy Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Vuonna 2024 Kaikukorttitoimintaa pilotoivat Nokia, Orivesi ja Valkeakoski, jolloin myös näiden kuntien tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville asukkaille voidaan myöntää Kaikukortti. 

Kaikilla Pirkanmaan hyvinvointialueen kunnilla on mahdollisuus ottaa Kaikukortti käyttöön oman kuntansa alueella, jos kunta sitä itse haluaa.

Lisätietoa valtakunnallisesta Kaikukorttitoimintamallista löytyy Kaikukeskuksen verkkosivuilta.

Luotsi-toiminta

Käytössä Tampereella.

Tuntuuko yksin lähteminen hankalalta? Ota kulttuuriluotsi mukaan museoihin, elokuviin, konserttiin tai kaupungin kulttuuriraiteille. Liikunta- ja ympäristöluotsin kanssa voit lähteä esimerkiksi ulkoilemaan, vesijuoksemaan tai kaupungin kuntosaleille.

Luotsin voi tilata kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö itselleen tai pienelle ryhmälle. Luotsit rohkaisevat tarvittaessa, jos lähteminen kulttuurin pariin tai liikkuminen jännittää. 

Tutustu Tampereen Luotsi-toimintaan

Kulttuurilähete 

Käytössä Tampereella.

Kulttuurilähete kannustaa ja ohjaa kulttuurin ja yhdessä tekemisen pariin Tampereen lähitoreilla. Se voidaan antaa yli 60-vuotiaalle tamperelaiselle, joka tarvitsee elämäänsä iloa ja sisältöä. 

Tutustu Tampereen Kulttuurilähetteeseen

Harrastelähete 

Käytössä Tampereella.

Harrastelähete tukee ja vahvistaa perheiden hyvinvointia ja toimii käytännön työkaluna neuvoloiden terveydenhoitajille. Vuodesta 2019 alkaen perhe on lähetteellä voinut osallistua maksutta kulttuurikurssin lisäksi myös valikoiduille liikuntapalvelujen kursseille.

Tutustu Tampereen Harrastelähetteeseen.

Perunapiirroshahmo näyttää peukkua -web sisältö

Perunapiirroshahmo näyttää peukkua