Uutinen 14.9.2023

Sosiaali- ja terveysasemat auttavat aikuisten mielenterveys- ja päihdeongelmissa

Aikuisten mielenterveys- ja päihdeongelmissa apua saa ottamalla yhteyttä omalle sosiaali- ja terveysasemalle.  

Sosiaali- ja terveysasemalla hoidon tarpeen arvioi ja hoidon toteuttaa terveydenhuollon ammattilainen. Sosiaali- ja terveysasemilla on mielenterveys- ja päihdehoidon tiimejä, joiden ammattilaiset auttavat mielenterveyden haasteissa ja päihdeongelmissa yli 18-vuotiaita asiakkaita yhteistyössä yleisvastaanoton ammattilaisten kanssa. 1.9.2023 voimaan tullut perusterveydenhuollon kiireettömän hoitoon pääsyn lainsäädäntö koskee sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysongelmia.

Vuoden 2023 alusta muuttuneen lainsäädännön mukaan päihde- ja riippuvuushäiriöiden hoidon tarve arvioidaan ja hoito toteutetaan terveydenhuollossa, ja kuntoutus suunnitellaan yhdessä sosiaalipalveluiden ammattilaisten kanssa. Päihdepalveluihin voi edelleen ohjautua myös suoraan sosiaalipalveluiden kautta silloin, kun palveluita myönnetään ensisijaisesti sosiaalisena kuntoutuksena. Voit ottaa yhteyttä suoraan omatyöntekijään tai asiakasohjaukseen p. 03 384 5700, ma, ti, to ja pe klo 9–15 ja ke klo 12–17.30. 

Sosiaali- ja terveysasemalle voi soittaa tai käydä paikan päällä. Sosiaali- ja terveysasemien vastaanottopalvelujen puhelinpalvelu on avoinna ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15. Puhelinpalveluun voi jättää takaisinsoittopyynnön. Monilla sosiaali- ja terveysasemilla on myös käytössä chat, jonka kautta voi keskustella ja asioida sairaanhoitajan kanssa. Sosiaali- ja terveysasemien yhteystiedot löydät Mielenterveys- ja päihdetyön palvelut sosiaali- ja terveysasemilla -sivulta.

Sivun kommentit

Sivun kommentit