Uutinen
Pirkanmaan hyvinvointialue ja Tampereen kaupunki saivat kunniamaininnan onnistuneesta lastensuojelun sijaishuollon laitoshoidon ja ammatillisen perhehoidon palveluiden hankinnasta.

Uutinen | 17.3.2023

Pirkanmaan hyvinvointialue sai kunniamaininnan osallistavasta lastensuojelun ja perhehoidon hankinnasta

Pirkanmaan hyvinvointialue ja Tampereen kaupunki saivat kunniamaininnan onnistuneesta lastensuojelun sijaishuollon laitoshoidon ja ammatillisen perhehoidon palveluiden hankinnasta.

Kunniamaininnan ottivat vastaan hankintakokonaisuudesta vastannut suunnittelija Milla Ahola ja hankinnassa sosiaalipalveluiden asiantuntijana mukana ollut sosiaalityöntekijä Mervi Lyytikäinen. Julkisten hankintojen neuvontayksikkö JHNY palkitsi tiistaina 14.3. taidokkaimpia julkisia hankintoja, ja palkinnot jaettiin nyt kolmatta kertaa. 

Tuomaristo kiitteli Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaa erityisesti asiakaskokemuksen laajasta kartoituksesta. Osallistavassa menettelyssä kokemuksia kartoitettiin muun muassa erilaisten kyselyiden avulla sekä erilaisten kokemusasiantuntijoiden yksilöhaastatteluissa. Näin asiakkaiden ääni ja kokemus tuli aidosti kuuluviin hankinnan valmistelussa.

- Valmisteluvaiheessa toteutettu kuuleminen on ollut laajaa ja se tehty oivaltavasti. Osallistamisella on saatu tuotua hankintaan käytäntöä helpottavia ratkaisuja. Kehuja ansaitsevat myös hankinnan toimeenpanoa koskevat suunnitelmat, joiden avulla järjestelyn käyttöä ja yhteistyötä saadaan sujuvoitettua, toteaa tuomaristo.

Vuosien 2021-2022 taidokkaimmaksi julkiseksi hankinnaksi valittiin Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Staran asfalttipäällystystöiden hankinta. Kisan toinen finalisti oli Tuomi Logistiikka Oy, joka palkittiin kunniamaininnalla erikoislääkäripalveluiden hankinnastaan.Lue kaikki