Uutinen | 6.2.2023

Aluevaltuusto hyväksyi vammaispalvelulain mukaiset asiakasmaksut ja palautti työvuorosuunnittelua koskevan aloitteen uudelleen valmisteltavaksi

Aluevaltuusto käsitteli maanantaina uudelleen vammaispalvelulain mukaisia asiakasmaksuja, koska 5.12.2022 käsittelyssä olleiden maksujen perusteena ollut vammaispalvelulain uudistus on lykkääntynyt. Maksut perustuvat nyt voimassa olevaan lainsäädäntöön.

Vammaispalvelujen asiakasmaksujen täydennykset koskevat ensisijaisesti kehitysvammaisten erityishuoltona myönnettäviä palveluja ja kuljetuspalvelujen omavastuita.

Työvuorosuunnittelun aloite uudelleen valmisteluun

Aluevaltuusto palautti uudelleen valmisteltavaksi vastauksen valtuustoaloitteeseen, joka koski ohjelmistoavusteisen työvuorosuunnittelun keskeyttämistä.

Aluevaltuusto hyväksyi myös ponnen, jonka mukaan työvuorosuunnittelun tulee toteuttamistavasta riippumatta mahdollistaa autonominen eli yhteisöllinen työvuorojen suunnittelu ja tukea työelämän ja vapaa-ajan yhteensovittamista sekä työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia omaan työhönsä. Aloitevastaus tuodaan henkilöstöjaoston käsittelyyn.

Lisäksi maanantain aluevaltuustossa valittiin Anni Molarin tilalle aluehallituksen varajäseneksi Lisa Wesin.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja sen konsernin tilikausien 2023-2026 tilintarkastusyhteisöksi on valittu BDO Oy. Se oli ainoa tarjouksen jättänyt tilintarkastusyhteisö.Lue kaikki