Seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tutkimus ja jatkohoito

Valikkonäyttö

Murupolku

Valikkonäyttö

PTVWidget

Seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tutkimus ja jatkohoito

PTVWidget

Tarjoamme tutkimusta ja hoitoa seksuaaliväkivaltaa kohdanneille henkilöille. Palvelumme ovat matalan kynnyksen palveluita, joihin voit hakeutua itse, läheisen kanssa tai viranomaisen ohjaamana. Palvelumme ovat sinulle maksuttomia.

Esimerkkejä tuesta ja jatkohoidosta joita voit saada

  • Oikeuslääketieteellisten näytteiden otot
  • Lääketieteellinen tutkimus, hoito ja laboratoriotutkimukset
  • Tarvittavat lääkkeet, rokotteet ja jälkiehkäisy
  • Psyykkistä tukea lähipäivien selviytymiseen ja kokemuksesta toipumiseen
  • Muiden tarvittavien ammattihenkilöiden konsultaatiot
  • Tietoa muista tukipalveluista sekä hoidon jatkosuunnitelma
Henkilökuntamme on koulutettu kohtaamaan ja tukemaan seksuaaliväkivallan uhreiksi joutuneita. Auttamiseesi voi osallistua lääkäreitä, kätilöitä, kriisityöntekijöitä ja tarvittaessa sosiaalityöntekijä sekä sairaalapastori. Teemme tiivistä yhteistyötä muiden seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden auttamiseen liittyvien toimijoiden kanssa ja ohjaamme sinut tarvitsemasi tuen ja avun piiriin. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa tätä palvelua 1.1.2023.

PTVWidget

Toimi näin

Seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden palvelut ovat käytössäsi ympärivuorokautisesti vuoden jokaisena päivänä. Ota yhteyttä ensisijaisesti seri-tukikeskuksen neuvontapuhelimeen, jossa arvioidaan tutkimuksen kiireellisyys. Voit hakeutua palveluihin yhden kuukauden sisällä tapahtuneesta. Jos tapahtumasta on yli kuukausi, ole yhteydessä terveyskeskukseen.

PTVWidget

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu kaikille yli 16-vuotiaille henkilöille. Alle 16-vuotiaat tutkitaan ja hoidetaan lasten päivystyksen kautta. Palvelumme ei edellytä rikosilmoituksen tekemistä. Jos haluat, saat apua ja tukea oikeusprosessin käynnistämiseen. Epäillyt tekijät hoidetaan aina Tays Päivystys Acutassa.

PTVWidget

PTVWidget

PTVWidget

Puhelinasiointi

Seri-tukikeskuksen neuvontapuhelin

Seri-tukikeskuksen neuvontapuhelin

Seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tutkimuksen ja hoidon puhelinasiointi, jossa arvioidaan tutkimuksesi ja hoidontarpeesi kiireellisyys, sekä annetaan neuvontaa ja ohjausta. Päivystyspuhelin palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Huomioithan, että käytämme takaisinsoittopalvelua.

Puhelinnumerot
044 472 8002

Avoinna 24/7

PTVWidget

Palvelupaikat

Tays Keskussairaala, D-rakennus

Tays Keskussairaala, D-rakennus

Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE

3. kerros: Seri-tukikeskus Kulkuohje Omalla autolla tultaessa aja pysäköintihalliin, osoite Kuntokatu 2. Hallista pääsee hissillä suoraan D-rakennukseen tai liukukäytävää pitkin sairaalan pääaulaan. Julkisilla kulkuneuvoilla tullessa kulku on sairaalan pääovesta. Pääoven eteen ei voi ajaa autolla. Pääaulasta pääsee hissillä D-rakennuksen 3. kerrokseen.

Avoinna 24/7