Psykiatrian päivystys

Valikkonäyttö

Murupolku

Valikkonäyttö

PTVWidget

Psykiatrian päivystys

PTVWidget

Päivystyspoliklinikalla arvioimme päivystyksellisen hoidon tarpeesi ja suunnittelemme asianmukaisen hoitopaikan ja hoidon suuntaviivat. Tilanteesi mukaan sinut voidaan ohjata tehostetulle avohoitojaksolle, 1-3 vuorokauden kriisihoitoon osastolle tai pidemmälle osastojaksolle. Toivomme läheistesi läsnäoloa arviokäynnillä, jos se on mahdollista. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa tätä palvelua 1.1.2023 alkaen.

PTVWidget

Toimi näin

Jos tarvitset apua mielenterveys- tai päihdeongelmissa, ota ensisijaisesti yhteyttä terveyskeskukseen, työterveyshuoltoon tai opiskelijaterveydenhuoltoon. Jos olet alle 18-vuotias, saat hoitoa nuorisopsykiatrian tai lastenpsykiatrian erikoisaloilla. Kun oma terveysasemasi on suljettu ja tarvitset apua, soita päivystysapuun 116 117. Päivystysavussa selvitetään, tarvitsetko kiireellistä hoitoa. Sinut ohjataan tarvittaessa asianmukaiseen hoitopaikkaan. Hätätilanteissa soita 112.

PTVWidget

Kenelle ja millä ehdoin

Psykiatriseen päivystykseen hakeutumiseksi tarvitaan lääkärin lähete. Voit saada lähetteen esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta.

PTVWidget

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen.
Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään maksu. Peruutus pitää tehdä vähintään 24 tuntia ennen varsinaista vastaanottoaikaa.

PTVWidget

PTVWidget

Puhelinasiointi

Psykiatrian päivystyspoliklinikka (PPSA), Tays Pitkäniemi

Psykiatrian päivystyspoliklinikka (PPSA), Tays Pitkäniemi

Psykiatrian päivystyspoliklinikan puhelinasiointi. Psykiatrian päivystyspoliklinikka on Pirkanmaan hyvinvointialueella ainoa ympärivuorokautisesti päivystävä aikuispsykiatrian poliklinikka. Poliklinikka sijaitsee Tays Pitkäniemessä.

Puhelinnumerot
050 306 8145 Sairaanhoitaja
033 116 3860 Faksi

Rajapintayksikkö (RAPI), Tays Pitkäniemi

Rajapintayksikkö (RAPI), Tays Pitkäniemi

Rajapintayksikön puhelinasiointi. Yksikkö toimii osana päivystyspoliklinikkaa ja siellä toteutetaan luodun toimintamallin mukaisesti sairaala- sekä avohoidon välissä tapahtuvaa polikliinistä akuuttihoitoa. Se sijaitsee Tays Pitkäniemessä.

Puhelinnumerot
050 306 8145 Psykiatrian päivystyspoliklinikan sairaanhoitaja

PTVWidget

Palvelupaikat

Tays Pitkäniemi

Tays Pitkäniemi

Pitkäniementie 16, 33380 PITKÄNIEMI

Talo 11 1. kerros: Rajapintayksikkö RAPI Psykiatrian päivystyspoliklinikka (PPSA) 2. kerros: Akuuttipsykiatrian osasto APS7 Kulkuohje: Sairaala-alueelle tultaessa käännytään vasemmalle, rakennuksen sisäänkäynti on parkkipaikan puolella.