Potilastietojen tarkastaminen

Valikkonäyttö

Murupolku

Valikkonäyttö

PTVWidget

Potilastietojen tarkastaminen

PTVWidget

Sinulla on oikeus tarkistuttaa itseäsi koskevia potilastietoja. Lisäksi sinulla on oikeus saada maksutta tieto siitä, kuka on käyttänyt tai kenelle on luovutettu sinua koskevia tietoja viimeisen kahden vuoden aikana sekä mikä on ollut käytön tai luovutuksen peruste.

Sinulla on myös oikeus vaatia tietojesi korjaamista ja joissakin tapauksissa rekisteristä poistamista.

Potilastietojen tarkastuspyyntö tulee esittää sille toimintayksikölle tai itsenäiselle ammatinharjoittajalle (rekisterinpitäjä), jonka toiminnassa tiedot ovat syntyneet.

Potilasrekisteritietojen tarkastuspyyntölomaketta käytetään, kun sinulla ei enää ole hoitosuhdetta ja kyse on vanhoista arkistoiduista potilastiedoista. Lomake tulee täydentää tiedoilla, joita tarvitaan halutun tiedon etsimiseen, kuten missä toimipisteessä olet asioinut ja milloin.

Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa tätä palvelua 1.1.2023 alkaen.

PTVWidget

Toimi näin

Potilastietojen tarkastuspyyntö tulee esittää sille toimintayksikölle tai itsenäiselle ammatinharjoittajalle (rekisterinpitäjälle), jonka toiminnassa tiedot ovat syntyneet. Jos olet asioinut terveysasemalla, sinun tulee osoittaa tarkastuspyyntö kyseiselle terveysasemalle.

Ole yhteydessä sinua hoitaneeseen hoitolaitokseen, kun haluat tehdä tarkastuspyynnön koskien potilastietoja tai niiden luovutusta.

Huomioithan, että voit tarkastella Omakanta.fi-palvelun Potilastiedon arkistossa potilastietojasi vuodesta 2014 alkaen.

PTVWidget

Kenelle ja millä ehdoin

Sinulla on oikeus tarkistaa vain sinua koskevia asiakas- ja potilastietoja.

Sinua koskevia tietoja ei pääsääntöisesti voi muut (esim. läheiset) pyytää ilman suostumustasi.

PTVWidget

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton.

PTVWidget

Hae asuinkunnan mukaan

Valitse paikkakunta, jonka yhteystietoja haluat etsiä:

PTVWidget

Verkkoasiointi

Keiturin Soten www-sivut, Virrat ja Ruovesi

Keiturin Soten www-sivut, Virrat ja Ruovesi

Keiturin Soten www-sivuilta löydät mm. tietoa palveluistamme ja ajanvarauksesta. Sivuilta löytyvät myös kaikki Keiturin Soten yhteystiedot sekä tietoa avoimista työpaikoistamme. Sivuilla olevalla yhteydenottolomakkeella voit antaa meille palautetta, jättää yhteydenottopyynnön tai vaikkapa avoimen työhakemuksen.

Keiturin Soten www-sivut, Virrat ja Ruovesi

Omakanta

Omakanta

Omakanta on verkkopalvelu, josta kansalainen näkee julkisen ja yksityisen terveydenhuollon kirjaamia tietoja potilaskäynneistä ja lääkityksestä sekä itse tallentamiaan hyvinvointitietoja. Palvelu on valtakunnallinen. Kirjautuminen palveluun tapahtuu kanta.fi-sivustolta pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella verkkoasioinnin mahdollistavalla henkilökortilla.

Omakannasta näet omat reseptisi, hoitojen kirjaukset sekä laboratorio- ja röntgentutkimukset. Omakannassa on saatavilla EU:n koronatodistus.

Omakannassa voit lisäksi

- pyytää reseptin uusimista
- tallentaa oman hoitotahdon ja elinluovutustahdon
- antaa luovutusluvan omien tietojen luovuttamiseen tai kieltää niiden luovuttamisen
- seurata omaa hyvinvointiasi ja tarkastella hyvinvointisovelluksella tallennettuja tietoja.

Omakannassa voi nähdä alle 10-vuotiaan huollettavan tiedot. 10–17-vuotiaan huollettavan tiedot voi nähdä vähitellen, kun terveydenhuollossa on tehty tarvittavat muutokset potilastietojärjestelmiin.

Täysi-ikäinen ja täysivaltainen henkilö voi asioida toisen aikuisen puolesta Omakannassa. Asiointi perustuu valtuutukseen Suomi.fi-valtuuksissa. Omakannassa asiointiin tarvittavan valtuuden nimi on ”Terveydenhuollon asioiden hoito.”Omakannasta näet omat terveystietosi ja reseptisi. Voit myös katsella laboratoriotuloksia, uusia reseptin ja tehdä hoitotahdon. Kirjaudu Omakantaan turvallisesti kanta.fi-sivuston kautta.

Omakanta