Päivystys

PTVWidget

Päivystys

PTVWidget

Päivystyksessä hoidamme sellaiset potilaat, joiden tutkimusta tai hoitoa ei pystytä turvallisesti siirtämään seuraavaan arkipäivään, joiden hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa tai joiden henki on uhattuna.

Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi vastaanottava hoitaja eli triagehoitaja. Jos vaivasi ei ole henkeä uhkaava tai ei vaadi päivystysluonteista hoitoa, sinut ohjataan toiseen hoitopaikkaan tai kotiin.

Jos sinulla todetaan kiireellinen hoidon tai tutkimuksen tarve, saatamme sinut suoraan vuodepaikalle tai ohjaamme odottamaan aulatilaan, josta kutsumme sinut sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Hoidamme potilaat aina sairauden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Tämän vuoksi sinun tulee varautua odottamaan päivystyksessä.

PTVWidget

Toimi näin

Ota päiväaikaan ensisijaisesti yhteyttä terveyskeskukseen. Tavanomaisia terveyskeskuksessa hoidettavia vaivoja ovat esimerkiksi äkilliset hengitystietulehdukset, selkäkivut, nyrjähdykset, lasten korvatulehdukset tai aikuisen korvakipu. Pitkäaikaissairauksien hoito ja reseptien uusiminen eivät kuulu päivystykseen.

Ennen päivystykseen tuloa ole yhteydessä Pirkanmaan päivystysapuun 116 117, jotta hoidon tarpeesi ja kiireellisyytesi voidaan arvioida. Päivystysavusta saat myös hoito- ja toimintaohjeita tilannettasi koskien.

Jos ihminen on hengenvaarassa, soita hätänumeroon 112. Henkeä uhkaavia tilanteita ovat esimerkiksi sydänpysähdys, kova rintakipu, tajuttomuus, hengittämättömyys, kova hengenahdistus tai kouristelu.

Tapaturman vuoksi hoitoa tarvitsevat lapset ja nuoret hoidamme päivystyksessä. Sairauden vuoksi hoitoa tarvitsevat lapset ja nuoret hoidamme lasten päivystyksessä.

PTVWidget

Kenelle ja millä ehdoin

Päivystykseen tarvitset lääkärin lähetteen. Lähetteen voit saada terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta.

Ilman lähetettä hoidamme vain vaikeat, terveyttä ja henkeä uhkaavat tapaturmat ja sairaudet.

PTVWidget

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen.
Käynnistä päivystyspoliklinikalla peritään poliklinikkamaksu.

PTVWidget

Hae paikkakunnan mukaan

Valitse paikkakunta, jonka yhteystietoja haluat etsiä:

PTVWidget

Verkkoasiointi

Omaolo - Oirearviot

Omaolo - Oirearviot

Voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa Omaolossa. Saat vastaustesi perusteella ohjeet, miten sinun täytyy toimia.

Oirearvio auttaa sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Kyselyt perustuvat tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin.

Omaolo - Oirearviot

PTVWidget

Puhelinasiointi

Hätänumero 112

Hätänumero 112

Suomessa on vain yksi hätänumero. Soita hätänumeroon 112 vain todellisissa hätätilanteissa, kun tarvitset kiireellistä apua viranomaisilta (poliisi, ensihoito, pelastus, sosiaali). Hätänumeroon soittaminen on maksutonta (https://112.fi/hatanumero112).

Voit soittaa hätänumeroon mistä tahansa matkapuhelimesta tai lankapuhelimesta ilman suuntanumeroa. Voit myös soittaa hätänumeroon matkapuhelimesta, joka on lukittu tai jossa ei ole SIM-korttia.

Voit lähettää hätätekstiviestin jos et kuule tai pysty tuottamaan puhetta. Jos haluat käyttää hätätekstiviestipalvelua, sinun on rekisteröidyttävä etukäteen osoitteessa https://112.fi/hatatekstiviesti.

Hätäkeskuslaitoksella on käytössä satelliittipuhelinnumero +3589 2355 0545. Numero on maksullinen, eikä siihen soitetuilla puheluilla ole hätäpuhelun prioriteettia puhelinverkossa. (https://112.fi/satelliittipuhelin).

Soita hätänumeroon 112, kun

  • sinulla on hätätilanne tai tarvitset kiireellistä viranomaisapua
  • tiedät tai epäilet, että jonkun henki, terveys tai omaisuus tai ympäristö on uhattuna tai vaarassa.

Näin ilmoitat hätätilanteesta

  • Kiireellinen hätätilanne?
  • Soita numeroon 112.
  • Vastaa kysymyksiin ja noudata sinulle annettuja ohjeita.
Hätäpuheluihin vastataan aina soittojärjestyksessä. Jos hätänumerossa on ruuhkaa, älä katkaise puhelua vaan odota linjalla.

Puhelinnumerot
112

Avoinna 24/7

Päivystysapu 116117

Päivystysapu 116117

Päivystysapu 116117 tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Päivystysavun tavoittaa numerosta 116117 Etelä-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa, Helsingissä ja Uudellamaalla, Itä-Savossa, Kainuussa, Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Palvelu tulee laajenemaan koko Manner-Suomeen.

Päivystysavussa puheluihin vastaa kunkin sairaanhoitopiirin päivystystoiminnoissa toimivat terveydenhuollon ammattilaiset. Päivystysapuun soitetaan harkittaessa lähtöä päivystykseen. Arkisin tulee ottaa yhteyttä ensisijaisesti omalle terveysasemalle ja hätätilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

Puhelinnumerot
11 611 7

Avoinna 24/7

PTVWidget

Palvelupaikat

Päivystys Acuta, Tays Keskussairaala

Päivystys Acuta, Tays Keskussairaala

Käyntiosoite: Ensitie 8, 33520 TAMPERE - Tays Keskussairaala, K-rakennus, 0. kerros.
Postiosoite: PL 2000, 33521 TAMPERE - Tays Päivystys Acuta, Tays Keskussairaala

Avoinna 24/7

Tays Valkeakosken päivystys, Tays Valkeakoski

Tays Valkeakosken päivystys, Tays Valkeakoski

Käyntiosoite: Salonkatu 24, 37600 VALKEAKOSKI

Avoinna 24/7

Etsitkö näitä Päivystys

Tarkista asuinkuntasi kiireellisen hoidon vastaanottopisteet