Murupolku

Readspeaker

Synnytys ja synnytyksen jälkeinen sairaalahoito

Synnytys ja synnytyksen jälkeinen sairaalahoito

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Synnytystä koskevissa palveluissa hoidamme matalan riskin synnyttäjiä, riskiraskauspotilaita ja heidän synnytyksiään. Palvelemme erityisesti pirkanmaalaisia synnyttäjiä, mutta meille voit tulla synnyttämään myös muualta Suomesta. Tarjoamme myös mahdollisuuden polikliiniseen tai lyhytjälkihoitoiseen synnytykseen, jos kotiutumisen edellytykset täyttyvät.

Synnyttämään tullaan, kun supistukset ovat synnyttäjän mielestä sellaisia, että hän kokee tarvitsevansa ammattilaisen tukea ja arviota. Synnytys voi käynnistyä myös lapsiveden menolla.

Hoitoaika synnytysyksikössä vaihtelee muutamasta tunnista vuorokauteen. Sairaalassa oloaika riippuu synnytyksestä, synnyttäjän ja vauvan kokonaistilanteesta. Keskimäärin sairaalassa vietetään synnytyksen jälkeen 2 vuorokautta. Hoidamme synnyttäjää synnytyksen jälkeen osastolla 2ab, potilashotellin Perheonni-yksikössä tai vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä, jos lapsen hoito sitä vaatii. Tavoitteemme on turvallinen synnytys, joka huomioi yksilölliset tarpeet.

Keräämme jatkuvasti asiakaspalautteita ja synnyttäjien omia arvioita synnytyksestä. Synnytyksen jälkeen 95 prosenttia äideistä arvioi oman synnytyskokemuksensa erittäin positiiviseksi.

Naistentaudit - synnytys ja synnytyksen jälkeinen sairaalahoito - haitari

Ohjeita eri tilanteisiin ja yhteystiedot

Kun supistukset alkavat, voit odottaa rauhassa kotona supistusten tihenemistä ja voimistumista. Jos olosi on turvallinen ja tunnet vauvan liikkeet, ei ole vielä kiire sairaalaan. Lähde sairaalaan, jos supistukset ovat voimakkaita, ne ovat tihentyneet ja sinusta tuntuu tukalalta tai turvattomalta, etkä enää pärjää kotona.

Jos supistukset alkavat harventua ja heikentyä synnytysyksikössä, kätilö arvioi tilanteen yhdessä sinun kanssasi ja mahdollisesti ohjaa sinut vielä kotiin. Tarvittaessa sinut tutkii lääkäri, joka voi määrätä sinut myös seurantaan synnytysyksikköön tai raskaana olevien osastolle. Sinun ja saattajasi kannattaa varautua näihin kaikkiin mahdollisuuksiin.

Lähde sairaalaan, jos lapsivesi on vihreää tai selkeästi veristä. Lähde sairaalaan myös, jos emättimestä tulee kuukautisvuodon tapaista tai runsaampaa verenvuotoa, sinulla on voimakasta ja jatkuvaa vatsakipua, joka ei mene ohi.

Jos lapsivesi menee eivätkä supistukset ole alkaneet, hoitopaikkana on Tays Keskussairaalan naistentauti- ja raskauspäivystys. Lapsivedenmenon jälkeen voit odottaa supistusten alkamista 12-24 tuntia, jos raskaudessa ei ole todettu mitään poikkeavaa.

Voit lähteä synnyttämään ilman etukäteissoittoa sairaalaan. Jos haluat, voit kysyä neuvoja synnyttämiseen tai lapsivedenmenoon liittyen soittamalla raskauspäivystyksen numeroon. Käytämme takaisinsoittopalvelua. Kuuntele annetut ohjeet loppuun asti ja toimi niiden mukaisesti. Huomioi, että takaisinsoitto tulee tuntemattomasta numerosta.

Raskauspäivystyksen neuvontanumero: 03 3116 5942 (takaisinsoittopalvelu)

Synnytyksessä voi olla mukana valitsemasi täysi-ikäinen tukihenkilö tai tukihenkilöt. COVID-19-pandemian aikana ja sen jälkeen tukihenkilöiden määrää on ajoittain rajoitettu.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Soita

Naistentauti- ja raskauspäivystyksen neuvontapuhelin on tarkoitettu naistentautien potilaille, raskaana oleville ja synnyttäjille päivystysasioita koskien.

Käytämme takaisinsoittopalvelua. Soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian. Soittaessasi sinulta kysytään, koskeeko asiasi lapsivedenmenoa tai päivystystä vai synnytystä. Kuuntele annetut ohjeet loppuun asti ja toimi niiden mukaisesti. Huomioi, että takaisinsoitto tulee tuntemattomasta numerosta.

Puhelinnumerot
0331165942 Takaisinsoittonumero

Avoinna 24/7

Synnytysyksikön puhelinasiointi on tarkoitettu esimerkiksi synnyttäjän omaisille sekä ammattilaisille.

Jos asiasi koskee synnytystä, lapsiveden menoa tai raskauteen liittyviä päivystysasioita, ole yhteydessä naistentauti- ja raskauspäivystyksen neuvontapuhelimen numeroon.

Puhelinnumerot
0331166561 Synnytysyksikön toimisto

Jokaiselle osastolle ja poliklinikalle on nimetty sosiaalityöntekijä, joka on tavoitettavissa arkipäivisin virka-aikana. Sosiaalityöntekijään voit ottaa yhteyttä itse, läheisesi tai sinua hoitava henkilökunta.

Puhelinnumerot
0444728837 Lasten sisätautiosasto, lasten tehovalvonta, lasten neurologian yksikkö
0444728838 Lasten veri- ja syöpätautien yksikkö, lasten kirurgian yksikkö, lasten avohoitoyksikkö
0444728769 Lasten päivystysosasto, vastasyntyneiden tehohoitoyksikkö
0444728769 Naistentaudit ja synnytys

Voit olla yhteydessä Taysin naistentaudeille ja synnytykseen nimettyyn ravitsemusterapeuttiin puhelimitse.

Puhelinnumerot
0331165915 Gynekologiset syöpäpotilaat, naistentautien poliklinikka, äitiyspoliklinikka
0331163258 Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikka
0444858085 Gynekologian poliklinikka, Tays Hatanpää
0331167429 Naistentautien poliklinikka, Tays Valkeakoski

Tays Keskussairaalassa sijaitsevan äiti-vauvapoliklinikan puhelinasiointi.

Hoidamme äiti-vauvapoliklinikka vastasyntyneitä vauvoja, jotka kotiutuvat synnyttäneiden osastoilta tai Perheonni-yksiköstä, mutta tarvitsevat vielä lastenlääkärin määräyksestä jatkoseurantaa.

Puhelinnumerot
0331167603 Potilastiedustelut

Perheonni-yksikköön jatkohoitoon siirtyneiden potilastiedusteluita ja muita asioita koskeva puhelinpalvelu.

Perheonni-yksikkö sijaitsee hotelli Norlandia Caressa Tays Keskussairaalakampuksen yhteydessä.

Puhelinnumerot
0331166363 Perheonni-yksikkö, potilastiedustelut

Pirkanmaan terveysneuvonnan sairaanhoitaja antaa sinulle puhelimessa hoito-ohjeita, arvioi hoidon tarpeesi ja tarvittaessa ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan. Voit keskustella sairaanhoitajan kanssa terveyteen ja sairauksiin liittyvistä kysymyksistä.

Sairaanhoitajalta saat omatoimisuutta tukevia yleisiä hoito-ohjeita. Sairaanhoitaja antaa neuvoja ja ohjeita myös äkillisissä sairaustapauksissa. Lisäksi voit saada tietoa muista sosiaali- ja terveyspalveluista.

Puhelinnumerot
033845000
0406397700 Tekstiviestipalvelu kuulo- ja puhevammaisille (ei puheluita)

Puhelinpalvelu
Ma
klo 7–22
Ti
klo 7–22
Ke
klo 7–22
To
klo 7–22
Pe
klo 7–22
La
klo 7–22
Su
klo 7–22

Tays Keskussairaalakampuksella sijaitsevan äiti-lapsiyksikön puhelinasiointi. Numeroon voi soittaa esimerkiksi synnytyksen jälkeistä osastohoitoa tai potilastiedustelua koskevissa asioissa.

Puhelinnumerot
0331166343 Osasto 2a, toimisto
0331166303 Osasto 2b, toimisto
0331166173 Sihteeri

Katso toimipisteet

Perheonni-yksikkö, Tays Keskussairaala

Käyntiosoite:
Biokatu 14, 33520 TAMPERE - Tays Keskussairaala, Finn-Medi 6-7, 4. kerros. Perheonni-yksikkö sijaitsee hotelli Norlandia Caren 4. kerroksessa.
Postiosoite:
Pl 2000, 33521 TAMPERE - Perheonni-yksikkö, Tays Keskussairaala

Perheonni-yksikköön voi päästä säännöllisesti synnyttänyt äiti ja hyväkuntoinen vastasyntynyt suoraan synnytyssalista noin 5-6 h synnytyksestä. Perheonneen on mahdollista siirtyä myös myöhemmässä vaiheessa synnyttäneiden osastolta. Yksikön perhehuoneissa äiti ja vastasyntynyt, sekä puoliso tai tukihenkilö saavat olla ympäri vuorokauden yhdessä ja tutustua toisiinsa.

Perhe voi tulla Perheonneen myös kotiutumisen jälkeen, jos vauva tarvitsee valohoitoa.

Keskimääräinen hoitoaika on kaksi vuorokautta ja useimmiten äiti ja vauva kotiutuvat Perheonnesta. Mikäli vauvan tai äidin vointi vaatii tarkempaa tarkkailua, siirrämme heidät Tays Keskussairaalan vuodeosastolle.

Puhelinnumerot

0331166363

Potilastiedustelut

Synnytysyksikkö, Tays Keskussairaala

Käyntiosoite:
Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE - Tays Keskussairaala, D-rakennus, 4. kerros.
Postiosoite:
Pl 2000, 33521 TAMPERE - Synnytysyksikkö, Tays Keskussairaala

Tays Keskussairaalan synnytysyksikössä syntyy vuosittain noin 4400 vauvaa. Hoidamme sekä matalan riskin että riskiraskauspotilaiden synnytyksiä. Yliopistosairaalana hoidamme myös vaativaa hoitoa tarvitsevia synnyttäjiä ja vastasyntyneitä. Tarjoamme polikliinisen synnytyksen mahdollisuuden sitä toivoville.

Hoitoaika synnytysyksikössä vaihtelee muutamasta tunnista vuorokauteen. Sairaalassa oloaika riippuu synnytyksestä, synnyttäjän ja vauvan kokonaistilanteesta. Keskimäärin sairaalassa vietetään synnytyksen jälkeen 2 vuorokautta. Hoidamme synnyttäjää synnytyksen jälkeen äiti-lapsiyksikössä eli osastolla 2ab, potilashotellin Perheonni-yksikössä tai vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä, jos lapsen hoito sitä vaatii.

Tavoitteemme on turvallinen synnytys, joka huomioi yksilölliset tarpeet.

Puhelinnumerot

0331165942

Naistentauti- ja raskauspäivystys

0331166561

Toimisto

Avoinna 24/7

Äiti-vauvapoliklinikka, Tays Keskussairaala

Käyntiosoite:
Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE - Tays Keskussairaala, D-rakennus, 5. kerros.
Postiosoite:
PL 2000, 33521 TAMPERE - Äiti-vauvapoliklinikka, Tays Keskussairaala

Tays Keskussairaalan äiti-vauvapoliklinikalla hoidamme vastasyntyneitä vauvoja, jotka kotiutuvat osastolta tai Perheonni-yksiköstä, mutta tarvitsevat vielä lastenlääkärin määräyksestä jatkoseurantaa.

Seurantaa tarvitsevia vauvoja ovat esimerkiksi alle vuorokauden iässä kotiutuvat tai kotona syntyneet, paino- tai verinäytekontrolliin tulevat tai valohoitoa tarvitsevat vauvat.

Puhelinnumerot

0331167603

Potilastiedustelut

Avoinna
Ma
klo 8–16
Ti
klo 8–16
Ke
klo 8–16
To
klo 8–16
Pe
klo 8–16
La
klo 8–16
Su
klo 8–16

Äiti-lapsiyksikkö (vuodeosasto 2ab), Tays Keskussairaala

Käyntiosoite:
Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE - Tays Keskussairaala, B-rakennus, 2. kerros.
Postiosoite:
PL 2000, 33521 TAMPERE - Äiti-lapsiyksikkö (vuodeosasto 2ab), Tays Keskussairaala

Tays Keskussairaalan äiti-lapsiyksikössä hoidamme synnyttäneitä äitejä ja heidän vauvojaan. Yksikössä äiti ja vauva saavat olla ympärivuorokautisesti yhdessä.

Sairaalassa oloaika riippuu synnytyksestä, synnyttäjän ja vauvan kokonaistilanteesta. Keskimäärin sairaalassa vietetään synnytyksen jälkeen 2 vuorokautta.

Puhelinnumerot

0331166343

2a, toimisto

0331166303

2b, toimisto

Vastasyntyneiden tehohoitoyksikkö, Tays Keskussairaala

Käyntiosoite:
Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE - Tays Keskussairaala, D-rakennus, 5. kerros.
Postiosoite:
PL 2000, 33521 TAMPERE - Vastasyntyneiden tehohoitoyksikkö, Tays Keskussairaala

Tays Keskussairaalan vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä vastaamme sairaiden ja kirurgista hoitoa tarvitsevien vastasyntyneiden hoidosta. Yksikköömme lähetetään myös muista sairaaloista ne potilaat, joiden hoito vaativuutensa tai harvinaisuutensa takia on keskitetty yliopistosairaaloihin.

Useimmiten vauva siirtyy vastasyntyneiden tehohoitoyksikköön hoitoon suoraan synnytysyksiköstä. Vauva voidaan siirtää tehohoitoyksikköön myös äiti-lapsiyksiköstä tai lähetteellä toisesta sairaalasta muutamien tuntien tai muutaman vuorokauden iässä.

Tarkkailussa hoidamme sairaita vastasyntyneitä, jotka eivät tarvitse tehohoitoa, mutta joiden hoitoa ja tutkimuksia ei voida toteuttaa äiti-lapsiyksikössä tai syntymäsairaalassa. Tarkkailuun vauva tulee yleensä Taysin äiti-lapsiyksiköstä tai synnytysyksiköstä, joskus omasta syntymäsairaalasta jatkotutkimuksiin ja hoitoon.

Keskimääräinen hoitoaika tarkkailussa on 7 päivää ja teholla 14 päivää, mutta hoitoaika osastolla voi vaihdella noin vuorokaudesta muutamaan kuukauteen.

Puhelinnumerot

0331166340

Tarkkailu

0331166123

Tehohoito

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Jos asut Pirkanmaan ulkopuolella ja valitset meidät synnytyspaikaksesi, tarvitset lääkärin lähetteen. Pirkanmaan alueen synnyttäjien esitiedot toimitetaan sairaalaan neuvolasta automaattisesti.

Lähetteen puuttuminen ei estä hoidon toteutumista.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksullinen.