Tietoa tulevalle henkilöstölle

Valikkonäyttö

Murupolku

Valikkonäyttö

Tietoa tulevalle henkilöstölle

Hei tuleva Pirkanmaan hyvinvointialueen työntekijä!

Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Uudistuksen myötä hyvinvointialueelle siirtyy yli 19 000 työntekijää 23 kunnasta sekä Pirkanmaan pelastuslaitokselta ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä. Tulemme olemaan Pirkanmaan suurin työnantaja.

Näillä sivuilla on tietoa tulevalle henkilöstöllemme, jotta siirtyminen hyvinvointialueelle olisi mahdollisimman sujuvaa. Monia henkilöstöasioita valmistellaan vielä loppuvuoden aikana, joten päivitämme tietoja niiden tarkentuessa näille sivuille. 

Perehdytysohjeesta löydät siirtyvälle henkilöstölle tarkoitettua tietoa hyvinvointialueelle siirtymiseen liittyen.

Tästä voit ladata hyvinvointialueen muutosvaiheesta kertovan tiedotteen, jota voit jakaa asiakkaille.

Hoitaja auttaa ikäihmistä, joka istuu hoitotuolissa.

Siirtyvä henkilöstö

Henkilöstö siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen liikkeenluovutuksen periaatteella, joka tarkoittaa siirtymistä uuden työnantajan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Liikkeenluovutuksessa nykyisen palvelusuhteen ehdot säilyvät pääosin ennallaan. Jos työsopimus on voimassa luovuttavaan organisaatioon 1.1.2023, työsopimus siirtyy automaattisesti hyvinvointialueelle. Myös määräaikaisessa suhteessa olevat henkilöt siirtyvät hyvinvointialueen palvelukseen, jos heidän työsuhteensa on voimassa 1.1.2023.

Siirtyvään henkilöstöön kuuluvat siis:

  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen henkilöstö
  • pelastustoimen henkilöstö
  • sairaanhoitopiirin henkilöstö
  • tukipalvelutehtävien henkilöstö, jos heidän työtehtävistään vähintään puolet on kunnan sosiaali- tai terveydenhuollon tai pelastustoimen tukitehtäviä.

Mikäli tehtävän kohdalla siirtyminen ei ole täysin selvää, voit tiedustella ja keskustella asiasta esihenkilösi kanssa.

Henkilöstöasiat, jotka pysyvät ennallaan vuoden vaihtuessa

Muutoksen periaatteena on, että jokaisella on oma työpisteensä tai työalueensa, jossa työskentely jatkossakin tapahtuu. Lisäksi lähiesihenkilöt jatkavat valtaosin samoissa tehtävissä, kuin missä toimivat ennen hyvinvointialueelle siirtymistä. Vuoden vaihtuessa moni asia pysyy siis pääosin samanlaisena henkilöstön näkökulmasta.

  • Tehtävänimikkeet pysyvät valtaosalla ennallaan. Esihenkilöiden nimikkeitä yhdenmukaistetaan, jotta organisaation johtamisrakenne on selkeä.
  • Työntekijät säilyttävät siirtymähetkellä voimassa olevan palkkansa, eli palkka ei laske siirtymisen johdosta. Palkkojen harmonisointi toteutetaan myöhemmin.
  • Osa-aikaisesti työskentelevän henkilön palvelussuhteen ehdot pysyvät siirrossa ennallaan sopimuksen mukaisen ajan.
  • Lomat ja säästövapaat siirtyvät hyvinvointialueelle sellaisenaan. Vuosilomat kertyvät jatkossakin normaalisti voimassa olevien työehtosopimuksen mukaisesti.

Käy katsomassa myös henkilöstöasioista usein kysytyt kysymykset.

Yhteystiedot

Palkanmaksuun liittyviä kysymyksiä varten avataan vuoden 2023 alusta alkaen omat puhelinnumerot. Tästä kerrotaan myöhemmin erikseen.

H-Hetki sarjan otsikko henkilöstön sivulle

Tutustu tuleviin työkavereihisi