Readspeaker

Avustettu valtuuttaminen

Avustettu valtuuttaminen

Liikkuvien palveluiden kokeilu - avustettu valtuuttaminen - sisältö

Avustettu valtuuttaminen on liikkuvien palvelujen kokeilussa tarjolla palveluna tällä hetkellä ainoastaan kokeilupaikkakunnilla Kurussa, Luopioisissa ja Punkalaitumella.

Suomi.fi-valtuutus tarjoaa esimerkiksi ikääntyneen läheisille sujuvamman tavan olla tukena terveys- ja sosiaaliasioissa. Käyntiasioinnin sijaan asioita voi hoitaa digipalveluissa kellonajasta tai paikasta riippumatta. Läheinen voi olla perheenjäsen tai ystävä.

Suomi.fi-valtuudet 

Suomi.fi-valtuudet on turvallinen tapa valtuuttaa toinen henkilö asioimaan puolestaan eri digipalveluissa. Valtuuden voi antaa ja pyytää omatoimisesti tunnistautumalla sähköisillä tunnistusvälineillä (esim. verkkopankkitunnuksilla) Suomi.fi-palvelussa.

Lisätietoa Suomi.fi-valtuuksista osoitteessa: suomi.fi/valtuudet.

Avustamme Suomi.fi-valtuuksien antamisessa

Jos valtuuttajalta puuttuvat sähköiset tunnistusvälineet (esim. verkkopankkitunnukset), hän tai valtuutuksen saaja voi varata ajan puhelimitse tai sähköisestä asioinnista osoitteesta pirha.fi/sahkoinen-asiointi

Ajan varaus puhelimella

Kurun lähiasiointipiste
03 384 5271, ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15

Luopioisten lähiasiointipiste
03 384 5039 ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

Punkalaitumen lähiasiointipiste
03 384 5030, ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15

Valmistaudu valtuutuksen rekisteröintiin

Valtuutuksen rekisteröinti edellyttää valtuuttajan henkilökohtaista asiointia palvelupisteellä ja ymmärrystä valtuutuksen teosta. 

Ota mukaan

  • valtuutuslomake
    • Hae lomake etukäteen lähiasiointipisteeltä ja ota täyttämäsi lomake mukaan valtuutuksen rekisteröintiin.
  • henkilöllisyystodistus
    • Voit todentaa henkilöllisyytesi passilla tai henkilökortilla, Jos henkilöllisyystodistuksesi ovat vanhentuneet, ota mukaasi voimassa oleva ajokortti tai viimeisin voimassa ollut kuvallinen todistus erillistä tunnistusta varten.
  • puolesta asioijan henkilötunnus
    • Valtuutusta ei voi tehdä ilman puolesta asioijan (valtuutetun) henkilötunnusta. 

Avustettu valtuuttaminen on Digi- ja väestötietoviraston ja hyvinvointialueiden uusi palvelu. Pirkanmaan hyvinvointialueella palvelu käynnistetään liikkuvien palveluiden kokeilussa. Palvelua tullaan laajentamaan Pirkanmaalla kokeiluajan jälkeen.