Meille tukihenkilöksi

Valikkonäyttö

Murupolku

Meille tukihenkilöksi?

Meille tukihenkilöksi?

Tukihenkilötoiminta on suunnitelmallista, ohjattua ja tavoitteellista vapaaehtoistoimintaa. Toiminnalla edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tuetaan heidän kasvuaan ja kehitystään. 

Tukihenkilön voi saada Pirkanmaan hyvinvointialueella asuva 7-17-vuotias lapsi tai nuori, joka tarvitsee vaikean elämäntilanteensa vuoksi tuekseen perheen ulkopuolista aikuista. 

Tukihenkilö on henkilökohtainen, luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä. Tukihenkilö tarjoaa lapselle tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Tukihenkilö tapaa lasta noin kaksi kertaa kuukaudessa harrastuksen tai muun yhteisen tekemisen parissa. 

Tukisuhde edellyttää pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista, jotta luottamussuhde lapsen ja tukihenkilön välillä rakentuu. Siksi tukihenkilöltä odotetaan vähintään vuoden sitoutumista tukisuhteeseen. Tukihenkilölle maksetaan palkkio ja kulukorvaus. 

Kuka voi saada tukihenkilön?

Tukihenkilötoimintaa järjestetään sosiaalihuoltolain mukaisesti erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen. Toimintaa harkitaan yksilöllisesti ja arvio palvelusta perustuu lapsen ja perheen palvelutarpeen arviointiin tai asiakassuunnitelmaan. 

Jos haluat lapsellesi tukihenkilön, voit ottaa yhteyttä omalle sosiaaliasemallesi ja keskustella mahdollisuuksista saada tukihenkilö. 

Tukihenkilökoulutukset

Seuraava tukihenkilökoulutus järjestetään kahtena peräkkäisenä torstaina 13.4. ja 20.4.2023 klo 16.30-20 Perheiden talolla Tampereella (Itsenäisyydenkatu 21 b). 

Koulutukseen kuuluu myös henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittuna ajankohtana. Koulutus ei vielä sido sinua mihinkään, vaan voit sen aikana miettiä, haluatko lähteä mukaan toimintaan. 

Ilmoittaudu koulutukseen lähettämällä nimesi, puhelinnumerosi ja osoitetietosi sähköpostitse osoitteeseen tukihenkilo@pirha.fi. Kahvitusta varten kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös erityisruokavaliostasi. 

Lisätietoja

Tukihenkilötoiminnan sosiaalityöntekijä
Anna-Mari Junes
Puh. 040 806 2181
anna-mari.junes@pirha.fi 

Etsitkö näitä Töihin-tukihenkilötoiminta