logo

Äitiys- ja lastenneuvolat

Murupolku

Äitiys- ja lastenneuvolat

Äitiys- ja lastenneuvolat

Äitiysneuvolat palvelevat perhettäsi raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana. Äiti on neuvolan kirjoissa kolme kuukautta synnytyksen jälkeen. Vastasyntynyt lapsi siirtyy kahden viikon ikäisenä lastenneuvolan seurantaan. Lastenneuvolassa pyritään turvaamaan lapsellesi mahdollisimman hyvä terveys ja edistämään koko perheesi hyvinvointia ja terveitä elintapoja.

Neuvoloiden palvelut ovat maksuttomia.

Sisälletyt portletit

Äitiysneuvoloita koskeva nosto

Äitiysneuvolat

Ota yhteyttä äitiysneuvolaan, kun olet tehnyt positiivisen raskaustestin. Ensimmäinen neuvolakäyntisi sovitaan 8 - 10 raskausviikolle, jonka jälkeen käyntisi neuvolassa ajoitetaan yksilöllisesti. Löydät yhteystiedot, kun ensin valitset kunnan, jossa neuvolasi sijaitsee. Soita ja varaa aika terveydenhoitajalla.

Lastenneuvoloita koskeva nosto

Lastenneuvolat

Lastenneuvola palvelee perhettäsi lapsen kouluikään asti. Terveystarkastukset painottuvat vauva-aikaan. Laajat, terveydenhoitajan ja lääkärin tekemät tarkastukset ovat, kun lapsi on 4 ja 18 kuukauden sekä 4 vuoden ikäinen. Voit varata ajan neuvolaan joko puhelimitse tai verkossa. Löydät yhteystiedot, kun ensin valitset kunnan, jossa neuvolasi sijaitsee.

Neuvolapsykologeja koskeva nosto

Neuvolapsykologit

Ole yhteydessä neuvolapsykologiin esimerkiksi silloin, kun raskauteen tai synnytykseen liittyvät asiat huolestuttavat tai sinulla on synnytyksen jälkeistä masennusta. Hoitoon hakeutumisesta voit jutella äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa. Voit ottaa itsekin puhelimitse suoraan yhteyttä neuvolapsykologiin.